Το Λιμενικό έκοψε πρόστιμο 300 ευρώ σε καθηγήτρια χορού στην Κάσο επειδή ξεκόλλησε πεταλίδες από έναν βράχο. Η Ελίζα Πάλλη περιέγραψε την περιπέτειά της στο «Πρώτο Θέμα»  όταν βγήκε για έναν περίπατο στο ακριτικό νησί. Στο νησί διδάσκει κλασσικό μπαλέτο στα δέκα κοριτσάκια της Κάσου.

Την περίοδο της καραντίνας, Αρχές σταμάτησαν την καθηγήτρια, όταν έκανε τον συνηθισμένο περίπατό της στο νησί για «λόγους σωματικής άσκησης».

«Κάθε μέρα, σχεδόν ευλαβικά λόγω κάποιων αναπνευστικών προβλημάτων που με ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια, έκανα τη βόλτα μου στο τετράγωνο γύρω από το σπίτι μου το οποίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα», ανέφερε η Ελίζα Πάλλη εξιστορώντας το χρονικό της απίστευτης αυτής ιστορίας. «Κάποια στιγμή, επειδή πείνασα, κι επειδή τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολα για εμένα αυτή την εποχή, έβγαλα από τον βράχο γύρω στις 7 πεταλίδες. Ξαφνικά, ήρθαν δίπλα μου δύο άνδρες του Λιμενικού, κανείς τους δεν είναι Κασίωτης, ρωτώντας με: «Τι μάζεψες;». Όταν τους απάντησα γελώντας «Πεταλίδες», μου είπαν πως είναι παράνομο «και επειδή κρατάς μαχαίρι και αντιμίλησες θα σου κόψουμε πρόστιμο».

Σάστισα. Τους είπα ότι δεν υπάρχει κάποια ειδική σήμανση, πως όλοι στο νησί μαζεύουν καθημερινά πεταλίδες τόσα χρόνια τέτοια εποχή και ότι οι ταβέρνες της περιοχής είναι χρόνια γεμάτες από πεταλίδες τέτοια εποχή. Συνέχισαν να μου λένε πως θα έπρεπε να το έχω ακούσει στην τηλεόραση, ότι επειδή βγήκα στην ακρογιαλιά όπου απαγορεύονται οι βόλτες θα πληρώσω πρόστιμο 150 ευρώ και… 150 ευρώ για τις πεταλίδες, δηλαδή 300 ευρώ.

Όταν δε, μου είπαν «έλα να πάρεις το πρόστιμο» δεν ήμουν ικανή να αρθρώσω λέξη από το σοκ! Η Κάσος είναι ένα τόσο δα νησί, η θάλασσα είναι το σπίτι μας, η βόλτα μου ήταν γύρω από το τετράγωνο και το χαρτί για την σωματική άσκηση δεν το κοίταξαν καν… Δεν έγινε μία σύσταση, κατευθείαν πρόστιμο. Λυπάμαι πολύ που σε έναν ακριτικό βράχο με 5 ανθρώπους όπου παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσουμε και που με θυσίες μόνο αντέχουμε, σε ένα τόπο που έχω δώσει και την ψυχή μου για τα παιδιά, να συμπεριφέρονται έτσι δίνοντας μου 300 ευρώ πρόστιμο.

Έκανα ένσταση αλλά θέλουν τα 300 ευρώ και μάλιστα σε 30 μέρες. Πρέπει η Κάσος να είναι περήφανη για τους σπουδαίους αυτούς άνδρες. Μπράβο! Βλέπετε δεν μπορούν να ασχοληθούν με τις νεκρές φώκιες και τα νεκρά δελφίνια που ανθρώπινο χέρι δολοφόνησε πριν από λίγες μέρες στα μέρη μας… η βόλτα μου και οι 7 πεταλίδες ήταν το μεγάλο τους ζήτημα! Εγώ, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πληρώσω ούτε το ενοίκιο μου, ούτε το σούπερ μάρκετ στο οποίο είμαι με τεφτέρι. Αν θέλουν να με πάνε φυλακή για 12 (όπως εκείνοι μέτρησαν) πεταλίδες, ας με πάνε. Εγώ αυτά τα χρήματα, δεν έχω να τα δώσω…»

Η ιστορία της καθηγήτριας στην Κάσο

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η Ελίζα Πάλλη ξάφνιασε με θετικό τρόπο τους κατοίκους του νησιού. Αποφάσισε να διδάξει κλασικό μπαλέτο στα δέκα μικρά κορίτσια του ακριτικού νησιού. Η πρωτοβουλία της έγινε viral και παρουσιάστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια.

Η προσαρμογή στο νησί για την καθηγήτρια χορού ήταν εύκολη, καθώς όλοι οι κάτοικοι του νησιού την δέχτηκαν και την «αγκάλιασαν» αμέσως. Η δυσκολία ήταν στο επάγγελμα της,  μπαλαρίνα και πλέον Καθηγήτρια κλασικού χορού. Πλέον με την αγάπη των κατοίκων και τη βοήθεια από παλιές της μαθήτριες στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει έναν χώρο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπου τα λίγα παιδιά του ακριτικού νησιού μπορούν να διδαχθούν μπαλέτο υπό τους ήχους του Τσαϊκόφσκι και την καθοδήγηση της Ελίζας Πάλλη….

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις