Με “φόντο” το πρόσφατο πάρτι στην Μύκονο που φαίνεται να συμμετείχαν περισσότερα από 300 άτομα και να έπαιξαν δύο γνωστοί dj, ενώ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έφταναν μέχρι τα χωράφια έως στις 3 τα ξημερώματα οπότε η αστυνομία εισέβαλε στη βίλα κι έριξε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε χαρακτηριστικά «Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε».

Όπως επεσήμανε, είναι δύσκολο οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα και αυτό που τουλάχιστον μπορεί να γίνει είναι να μην υπάρχουν συναθροίσεις όταν δεν χρειάζονται, όπως τα πάρτι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Γερμανίας όπου το R0 έχει πάει πάνω από 2 επειδή υπάρχουν πολλές μικροεστίες.

Σχετικά με τον αν η Παραμυθιά είναι ο νέος Εχίνος εξηγεί πως υπάρχει η λογική του παγόβουνου δηλαδή έχεις ενδεχόμενα λίγα κρούσματα και ενδεχόμενα πολλά κρούσματα από κάτω.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το αν είναι πιθανό το 2ο κύμα να έρθει μέσα στο καλοκαίρι ο ίδιος τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, ενώ σημειώνει πως στα μέσα Ιουλίου θα φανεί αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων. Τέλος, ο καθηγητής τόνισε πως αν ο ιός εγκατασταθεί σε μια περιοχή (σημαίνει να έχεις τοπικά RO πάνω από την μονάδα), τότε δύσκολα εκριζώνεται.