Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε κεντρική πλατεία του Περιστερίου, όταν ένας μαθητής μόλις 12 ετών έπεσε θύμα επίθεσης από τον πατέρα ενός συμμαθητή του. Ο πατέρας προφανώς αποφάσισε να πάρει θέση στον καυγά και τα έβαλε με τον συμμαθητή του γιου του, αντί να απομακρύνει το δικό του παιδί ώστε να αποφύγει τα χειρότερα. Μάλιστα δε δίστασε να χτυπήσει το ξένο παιδί. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο νεαρός μαθητής και ο πατέρας του η επίθεση έχει ρατσιστικά κίνητρα. Την επίθεση κατέγραψε με το κινητό τηλέφωνό μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο.

Συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνεται το μικρό παιδί να είναι ξαπλωμένο στο έδαφος και ο πατέρας του συμμαθητή του από πάνω του και να του φωνάζει. Τον ρωτάει επανειλημμένα αν έχει μάρτυρες ότι το χτύπησε ο γιος του, ενώ όταν το παιδί προσπαθεί να σηκωθεί ο πατέρας τον πετάει πάλι κάτω… «Σε βαράει ρε…είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο…; Σήκω πάνω ρε» λέει χαρακτηριστικά.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησαν για το περιστατικό ο 12χρονος, ο πατέρας του καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών, Π. Κωνσταντίνου:

Ο 12χρονος μαθητής δήλωσε στην τηλεόραση του Open ότι συχνά έχει προστριβές με τον συμμαθητή του που του επιτίθεται με ρατσιστικές εκφράσεις καθώς οι γονείς του έχουν γεννηθεί στην Αλβανία. Όπως εξήγησε ο 12χρονος: «Κάναμε βόλτες με τα ποδήλατα και σταματήσαμε εδώ. Αφήσαμε τα ποδήλατα και καθίσαμε στα σκαλοπάτια. Μετά ήρθε ένα παιδί και άρχισε να με βρίζει και το ίδιο έκανα κι εγώ». «Έρχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος του. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος», καταγγέλλει ο 12χρονος μαθητής.

Μετά την επίθεση ο μικρός μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα. Στο κολάρο που φοράει έχει γράψει τα λόγια που ισχυρίζεται ότι του είπε ο πατέρας του συμμαθητή του. Μάλιστα, οι γονείς του 12χρονου έχουν καταθέσει μήνυση και τονίζουν ότι ανησυχούν – μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό – γι’ αυτό και σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο το παιδί τους να αλλάξει σχολείο.

Σημειώνεται πως για το περιστατικό έχει προγραμματιστεί αντιρατσιστική πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις