Η αρχή έγινε με την πρώτη  ανακρίτρια που παρέλαβε τον φάκελο για το πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία την αντικατέστησε, παραιτήθηκε από το σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN και των Δημοσιογράφων Κυριάκου Θωμαίδη και Μαίρης Μπενέα και ο τρίτος ανακριτής, που πήρε στα χέρια του την υπόθεση, Γιάννης Πετρόπουλος ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για τη Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του για να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους. Η τύχη του αιτήματός του θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον Θωμαϊδη ο ανακριτής Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών, αλλά το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο.

Απορρίφθηκε κι άλλη άρση απορρήτου

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η εκπομπή «Δίκη στο OPEN», η ανακρίτρια της υπόθεσης Καλλιόπη Μάντακα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός μάρτυρα, ο οποίος επί δυόμιση χρόνια προσπαθεί να καταθέσει. Κι όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το σχετικό αίτημα με βούλευμα. Και σε άλλη περίπτωση, πάντως, δεν έγινε δεκτή η άρση απορρήτου από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά στην έρευνα για το Noor 1.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ζητήσει να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό τού ισοβίως καταδικασθέντα, Μάκη Γιαννουσάκη, το οποίο βρέθηκε στη φυλακή. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημά της, αλλά έγινε αναίρεση. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα βρέθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό του Γιαννουσάκη. Αρχισαν να ερευνώνται από την πρώτη ανακρίτρια του Noor 1, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία προτού ολοκληρώσει το έργο της μετατέθηκε.

Στον Αρειο Πάγο η συνέντευξη του μάρτυρα

Στο μεταξύ, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είναι επόπτης των υποθέσεων ναρκωτικών σε όλη την επικράτεια, ζήτησε από την τηλεοπτική «Δίκη στο Οpen» ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή μάρτυρας για το Noor 1.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Το ηχητικό υλικό και η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης παραδόθηκαν στον κ. Ντογιάκο, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρέμβαση είχε δεσμευτεί ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το παν ώστε να λάβει ένορκη κατάθεση από τον μάρτυρα που προσπαθεί μάταια επί περίπου δυόμιση χρόνια να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να καταθέσει όσα υποστηρίζει ότι γνωρίζει για την υπόθεση

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις