Στο διαδίκτυο αναμένεται να μεταδοθεί στις 11 π.μ. η κλήρωση των υποψηφίων μαθητών στα Πειραματικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών. Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2020 – 2021 θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις 11 π.μ. στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Youtube στο παρακάτω βίντεο:

Η κλήρωση θα διενεργηθεί από τριμελή Επιτροπή

Την επιτροπή αποτελούν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΕΠΠΣ) και ένας Διευθυντής Πειραματικού Σχολείου, με τη βοήθεια του τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης του ΙΕΠ. Έργο της αρμόδιας Επιτροπής είναι η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης για όλα τα Πειραματικά σχολεία της χώρας και η σύνταξη του σχετικού πρακτικού.

Στη διαδικασία παρίστανται μέλη της ΕΕΠΠΣ, Διευθυντές Πειραματικών σχολείων καθώς και συμβολαιογράφος. Μπορούν επίσης να παρίστανται οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (δηλ. οι τυχαίοι αριθμοί που αποδίδονται στους/στις υποψήφιους/ες) θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της ΕΠΠΣΣ μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης. Παράλληλα τα αποτελέσματα ανά σχολική μονάδα θα αποσταλούν από την ΕΕΠΠΣ σε κάθε σχολείο μέσα στη μέρα.

ΦΕΚ: Επιλογή εκπαιδευτικών για τοποθέτηση με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως που ορίζει τις διαδικασίες επιλογής Διδακτικού Προσωπικού για τοποθέτηση με θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Η υπουργική απόφαση καθορίζει τις προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιότητας και κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτικών, την μοριοδότηση των κριτηρίων επιλογής,τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά, τη διαδικασία διεξαγωγής της συνέντευξης των υποψηφίων κλπ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις