Οχτώ χρόνια μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, νέες διώξεις ασκούνται για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, στον ανακριτή παραπέμπονται 9 ακόμα άτομα για εμπλοκή στην υπόθεση, ανάμεσα σε αυτούς και οι δύο γιοί του ανθρώπου που καταδικάστηκε ως ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας. Σημειώνεται πως κανένας σήμερα δεν έχει αποκαλύψει που έχουν θάψει τον άτυχο νεαρό, που τον Αύγουστο του 2012 έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας.

Για την υπόθεση παραπέμπονται στον αρμόδιο ανακριτή και εισαγγελέα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών:

  • Η σύζυγος του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου,
  • Ο γιος του 77χρονου, αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας,
  • Ο δεύτερος γιος του 77χρονου, επίσης αστυνομικός,
  • Δύο άτομα στα οποία ο 77χρονος ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου,
  • Τρία άτομα τα οποία παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και κυρίως στον 77χρονο «αρχηγό» και
  • Ιδιοκτήτης εταιρίας με οχήματα προς απόσυρση και φίλος του 77χρονου.

Οι παραπάνω τρεις ήταν υπάλληλοι στην εταιρία.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2019, για την υπόθεση καταδικάσθηκαν: ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας. Ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για απόπειρα εκβίασης. Ο τρίτος κατηγορούμενος – συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας. Ο τέταρτος σε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για σύσταση συμμορίας.

Η αντίδραση της μητέρας του Μάριου

«Θα τους τιμωρήσει ο Θεός», είπε η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη μιλώντας σε εκπομπή του STAR για την υπόθεση μετά τις νέες εξελίξεις. «Με τη βοήθεια του Θεού και τη δικαιοσύνη, η οποία κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της θα βρω τα υπολείμματά του, πού τα έχουν πετάξει όπου τα έχουν πετάξει» λέει η κ. Βαρβάρα. «Αυτό τίποτα άλλο, ούτε ζητώ εκδίκηση, ούτε θέλω να τους τιμωρήσω. Εγώ δε θα τους τιμωρήσω. Θα τους τιμωρήσει ο Θεός. Ζητώ να μου πούνε πού το έχουνε πετάξει να μου το πούνε και ας τους αναλάβει ο Θεός από εκεί και πέρα. Εγώ δε θέλω να τους κάνω τίποτα Και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Έχω ήδη δικαιωθεί μέχρι στιγμής και θα δικαιωθώ μέχρι τέλος και εκεί θα βρω ότι έχει απομείνει από το παιδί μου» καταλήγει.

Ο Μάριος σε παλαιότερη φωτογραφία με τη μητέρα του

Η υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο

Στις 9 Αυγούστου του 2012 ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου έφυγε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη άμεσα ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε, όπως της είπε, να βρεθεί ο 26χρονος. Την επόμενη ημέρα το αυτοκίνητο του νεαρού βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Όπως αποδείχθηκε στην πορεία ο 73χρονος ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής και δολοφονίας του άτυχου νεαρού το πτώμα του οποίου δεν έχει εντοπιστεί οχτώ χρόνια μετά το χαμό του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις