Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη όπου εξέφρασε τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστικών, και όχι μόνον , οργανώσεων για όσα μεθοδεύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκης ως προς τις απεργίες. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψάχνει αφορμές για να περιστείλει και τελικά να καταργήσει τις διαδηλώσεις. Ψάχνουν αφορμές για να περιστείλουν και τελικά να καταργήσουν τις διαδηλώσεις. Γυρίζουν την χώρα και την Δημοκρατία 50 χρόνια πίσω ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων.

Περιέγραψε το πώς τα ΜΜΕ έκαναν «πάσα» στην κυβέρνηση. «Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία που γνώρισαν οι Αθηναίοι για τις εργασίες για το Μεγάλο Περίπατο, έγινε μία διαδήλωση λειτουργών της υγείας που διεκδικούσαν το αυτονόητο. Να γίνουν δηλαδή πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των κονδυλίων στην υγεία και ταυτόχρονα για μαζικές προσλήψεις». «Στη συνέχεια υπήρχε μία φωτογραφία στην “Καθημερινή” που έδειχνε τους διαδηλωτές και έλεγε γιατί δεν πάνε στο κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου και γιατί δεν αφήνουν την κυκλοφορία ελεύθερη. Δύο μέρες μετά υπήρχε πρωτοσέλιδο στα “Νέα” στο οποίο εγκαλούνταν η κυβέρνηση γιατί δεν είχε φέρει ακόμα τον νόμο να ψηφιστεί. Τέλος, υπήρξε η διαρροή του νομοσχεδίου στο “Έθνος”» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

«Για εμάς η ιστορία του νομοσχεδίου είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα οικονομικά στοιχεία. Η ύφεση είναι βέβαιο ότι θα είναι διψήφια. Όταν ένας γονιός βλέπει το παιδί του να λιποθυμάει από την πείνα, τότε η οργή των ανθρώπων ενάντια στις πολιτικές αυξάνεται» συμπλήρωσε ο Γ. Πετρόπουλος. Όπως σημείωσε, η μαζική παρουσία ανθρώπων που διεκδικούν είναι συστατικό στοιχείο της αστικής δημοκρατίας. Αυτό προσπαθούν να περισταλεί, τόνισε. Κληθείς να σχολιάσει το κυβερνητικό αφήγημα περί 30 ατόμων που κλείνουν κατά καιρούς το κέντρο, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ σχολίασε: «Θα ήθελα να μάθω πόσες και ποιες είναι οι διαδηλώσεις των 30 ατόμων που έκλεισαν το κέντρο. Δεν έρχομαι από κάποιο εξώκοσμο, είμαι κάτοικος του κέντρου, συμμετέχω σε όλη μου την ενήλικη ζωή σε διαδηλώσεις. Στις μικρές οι διοργανωτές τους είχαν την αυτοσυνείδηση να τις περιορίσουν».

«Μην ψάχνουν αφορμές για να περιστείλουν και τελικά να καταργήσουν τις διαδηλώσεις, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Όταν σου λέει μην κάνεις μεγάλη διαδήλωση γιατί αν γίνουν επεισόδια θα κληθείς εσύ να πληρώσεις αποζημίωση, κανένας μεγάλος συλλογικός φορέας δε θα τολμήσει να κάνει». Τέλος, ο Γ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει ότι την κυβέρνηση ότι γυρίζει την χώρα και την Δημοκρατία 50 χρόνια πίσω. «Δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή τον περιορισμό των διαδηλώσεων με νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, επιδιώκει με σχετικό νομοσχέδιο να περιορίσει και να βάλει στο γύψο το δημοκρατικό δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει και των εργαζομένων να απεργούν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο φορές έχει στραφεί δημόσια ενάντια στο κατοχυρωμένο, συνταγματικά, δικαίωμα της απεργίας με το πρόσχημα ότι: «οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς». Επενδύοντας στη διαπόμπευση των συνδικάτων και των απεργών, αλλά και στον «κοινωνικό αυτοματισμό», η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Μάλλον, δεν θέλουν να υπάρχει καμία διαφορετική φωνή και αντίδραση, καμία συλλογική κινηματική διαδικασία. Βασικές πτυχές του νομοσχεδίου με τον τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ», που δημοσιεύτηκαν και στον Κυριακάτικο Τύπο, αποτυπώνουν τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης να επαναφέρει την κοινωνία στις συνθήκες της δεκαετίας του ’50. Με πρόσχημα τους «ανοιχτούς δρόμους» και τις «διαδηλώσεις των λίγων», οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θα βρίσκονται στο έλεος της αστυνομίας, που αποκτά υπέρμετρες και ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες.

Ο ολισθηρός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης διαφαίνεται και από την  ομοιότητα ορισμένων διατάξεων του υπό κατάθεση νομοσχεδίου με διατάξεις, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές (Νομοθετικό Διάταγμα 794/1971). Απέναντι σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της  Κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι το ανάχωμα! Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την Κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταθέσει το συγκεκριμένο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις