Μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών η Μπριάνα Λόκγουντ πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Η Μπριάνα ξεκίνησε τις προσπάθειες το 2016. Μετά από προσπάθειες για φυσιολογική σύλληψη, το ζευγάρι απευθύνθηκε στον ειδικό γονιμότητας Μπράιαν Κάπλαν, του Κέντρου Γονιμότητας του Ιλινόι.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια η Λοκγουντ έκανε 476 ενέσεις, υποβλήθηκε σε 8 εξωσωματικές, έκανε εφτά χειρουργεία και είχε δύο αποβολές και μία εξωμήτρια κύηση. Ο Κάπλαν τους παρότρυνε τότε να τους πρότεινε να αναζητήσουν μια παρένθετη μητέρα στο συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς η διαδικασία με κάποια άγνωστη σε αυτούς γυναίκα θα ήταν εξαιρετικά ακριβή. Η 51χρονη μητέρα της, Τζούλι Λόβινγκ, προσφέρθηκε αμέσως, καθώς το αθλητικό παρελθόν της, της είχε εξασφαλίσει άριστη σωματική κατάσταση και υγεία.

Αρχικά, η Μπριάνα ήταν διστακτική στο να υποβάλει τη μητέρα της σε αυτή τη διαδικασία. «Η Μπριάνα δεν συμφωνούσε και νόμιζε ότι παραλογιζόμουν αλλά συνέχισα να το επιδιώκω», λέει η μητέρα της. Τελικά, η Μπριάνα δέχθηκε να κάνει η μητέρα της κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις. Μετά από εξονυχιστικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε η Λόβινγκ, τα αποτελέσματα βγήκαν όλα θετικά.

Η επέμβαση έγινε στον Φεβρουάριο και, μόλις μία εβδομάδα πριν το γενικό lockdown στη χώρα, οι γιατροί διαβεβαίωσαν την οικογένεια πως είχαν μπροστά τους μία επιτυχημένη αρχή εγκυμοσύνης. Η πανευτυχής μητέρα και σύντομα γιαγιά είναι ήδη στον τέταρτο μήνα και το μωρό αναμένεται να έρθει στον κόσμο στα μέσα Νοεμβρίου. «Τώρα που είμαστε στα μισά, αρχίζουμε να ενθουσιαζόμαστε, να ψωνίζουμε και να σχεδιάζουμε», λέει η Μπριάνα.

«Νιώθω ότι η μητέρα μου είναι το πιο οικείο πρόσωπο που θα μπορούσε να βρίσκεται, πέρα από το δικό μου κορμί», λέει για το μωρό της η 29χρονη. «Η μητέρα μου θέλει να γίνει γιαγιά όσο θέλω να γίνω και εγώ μητέρα, και κάνει ό,τι μπορεί», προσθέτει συγκινημένη. Και καταλήγει, λέγοντας «θα είμαστε εντελώς ανοικτοί από πολύ μικρή ηλικία και μόλις νιώσουμε ότι είναι έτοιμη να καταλάβει θα της πούμε απλά την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις