Αναστάτωση προκάλεσε στην Αίγινα η είδηση που μετέδωσαν, την Κυριακή 28 Ιουνίου, τοπικά Μέσα, ότι αλλοδαπός άνδρας που ταξίδεψε στο νησί για να παραστεί σε κηδεία, βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό. Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, επισήμανε ότι το δείγμα από τον εν λόγω άνδρα βγήκε αρνητικό. Μάλιστα, ο δήμαρχος εξέφρασε και την ενόχλησή του, καθώς τα Μέσα το παρουσίαζαν ως επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε από το Κέντρο Υγείας Αίγινας λήψη δείγματος από τον άνδρα, φερόμενο ως πιθανό κρούσμα, το οποίο πολλά δημοσιογραφικά μέσα το ανέφεραν ως επιβεβαιωμένο παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις για ψυχραιμία και εγκράτεια. Πριν από λίγο λάβαμε το αποτέλεσμα από το νοσοκομείο αναφοράς για τον έλεγχο του δείγματος και είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ευχαριστώ το υγειονομικό προσωπικό του ΚΥ Αίγινας».

Κατέληξε άνδρας στο Αττικόν – 192 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη μάχη με το θάνατο και άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν. Ο άνδρας, 79 ετών, νοσηλευόταν με επιπλοκές της νόσου Covid-19. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορoνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020.

«Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες)», σημειώνει ο ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις