Για λεκτικό ατόπημα από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου, που πρέπει να διορθώσει, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, σε σχέση με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι από την Τετάρτη 1η Ιουλίου θα ανοίξει και το τελωνείο των Καστανιών. «Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί ότι έκανε ένα λεκτικό ατόπημα και να το διορθώσει. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε αναβρασμό την τοπική κοινωνία και να ξεσηκωνόμαστε χωρίς λόγο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι τεράστιο λάθος οποιοδήποτε σκέψη για το άνοιγμα του τελωνείο των Καστανιών. Θεωρώ ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο τελωνείο ο κ. Πέτσας. Μένει να διορθωθεί σήμερα το λεκτικό λάθος που έγινε με τη χθεσινή ανακοίνωση. Κρατάμε πάντως μια επιφύλαξη», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6.

Η επίμαχη ανακοίνωση Πέτσα από 1:23 και μετά

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε κατά του οριστικού κλεισίματος των τελωνείων. Δεν είμαστε κατά της εξωστρέφειας. Δεν πρέπει να είναι εσωστρεφής μια τοπική κοινωνία. Απλά πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό, έτσι ώστε μα μπορείς να πεις ότι έχω δίπλα μου ένα γείτονα με ανοιχτά σύνορα αλλά σέβομαι και την τοπική οικονομία και κοινωνία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Μέχρι στιγμής μόνο Έλληνες και πολίτες χωρών της Ε.Ε μπορούν να μετακινούνται από και προς την Τουρκία. «Και αυτό όμως είναι μια αντίφαση. Κλείνεις τη διέλευση για τους Τούρκους επειδή μπορεί να μεταφέρουν φορτίο κορονοϊού και από την άλλη επιτρέπεις στους Έλληνες πολίτες να μπαινοβγαίνουν. Ή κλείνεις την επαφή σου ή την αφήνεις ανοιχτή και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε ο κ. Μαυρίδης.

«Με αφορμή ερωτήματα για το τι θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου, για αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές από και προς τρίτες χώρες, ο κατάλογος των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, θα οριστικοποιηθεί σήμερα μετά την κατάληξη των σχετικών διαβουλεύσεων σε επίπεδο Ε.Ε» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. «Δεν μας ικανοποιεί αυτό. Η τοπική κοινωνία είναι σε αναβρασμό» κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.