Συγκέντρωση ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης στη Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Οι διαδηλωτές γκρέμισαν τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους είχε σφραγιστεί το κτίριο, το άνοιξαν και τοποθέτησαν νέα κλειδαριά. Σε βιντεο που έχει αναρτηθεί φαίνονται άτομα με σφυριά και λοστούς να σπάνε τους τσιμεντόλιθους που έφραζαν το κτίριο, ενώ αναφέρεται : «Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26/06 έγινε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Δερβενίων 56. Το βράδυ, η συγκέντρωση και η διαδήλωση αλληλεγγύης στη γειτονιά των Εξαρχείων πλαισιώθηκε από περίπου 250 άτομα. Η διαδήλωση κατέληξε στον πεζόδρομο της Δερβενίων, στο τετράγωνο της κατάληψης, το οποίο και περιφρουρήθηκε από τις δύο πλευρές. Το κτίριο ανοίχτηκε, τοποθετήθηκε νέα κλειδαριά, και ο κόσμος αποχώρησε. Λίγη ώρα μετά ο πεζόδρομος κατελήφθη από ΜΑΤ, και παραμένει αποκλεισμένος ως τώρα».

Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν πως δεν έγινε ανακατάληψη των κτιρίων.

H Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης

Στις 26 Ιουνίου 2020 είχε γίνει αστυνομική επiχείρηση εκκένωσης δύο κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2015, στην οδό Δερβενίων 56 και 52, στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεν είχαν εντοπιστεί άτομα στον χώρο αλλά βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως κράνη, πυροσβεστήρες και κοντάρια. Τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα.

Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής είχε πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι στο κτήριο λειτουργούσε στρατηγείο διακίνησης ναρκωτικών.  Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αφενός ποιοι διέμεναν εκεί κι αφετέρου τι ακριβώς βρισκόταν εντός του κτηρίου, καθώς υπήρχε ενημέρωση -σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου- ότι το συγκεκριμένο οίκημα είχε μετατραπεί σε αποθήκη όπου έκρυβαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες χώριζαν σε δόσεις και εν συνεχεία τις εμπορεύονταν στο κέντρο της Αθήνας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχε αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σφραγίσματος των κτηρίων, ενώ τα «ευρήματα» έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διεξαχθεί έλεγχος για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Το κτήριο στον αριθμό 56 της οδού Δερβενακίων, είχε καταληφθεί το 2015 από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι – τότε – ανέφεραν ότι ήθελα να στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις