‘Ενα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών, που δρούσαν σε Πειραιά και Δυτική Αττική, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται 25 κατηγορούμενοι, από τους οποίους δύο είναι αστυνομικοί και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην επιχείρηση της εξάρθρωσης συμμετείχαν 75 αστυνομικοί, 9 εισαγγελείς ενώ έγιναν 14 κατ’οίκον έρευνες, στις οποίες κατασχέθηκαν 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, υποπολυβόλο, πλήθος φυσιγγίων και μαχαιριών, 2 αλεξίσφαιρα, αναβολικά σκευάσματα, 3 αυτοκίνητα, 3 μοτοσικλέτες και 19.910 ευρώ. Προηγήθηκε έρευνα που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση πουλούσε προστασία σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι καθώς και σε συνοικίες του Πειραιά.

Ως «έδρα» της οργάνωσης φαίνεται να ήταν ένα κατάστημα fast food το οποίο μάλιστα πολλοί καταστηματάρχες – θύματα υποχρεώνονταν να πηγαίνουν για να δίνουν κάθε μήνα τα χρήματα.

Πολλές φορές τοποθετούσαν σε καταστήματα δικά τους μέλη ως «φύλακες», οι οποίοι επενέβαιναν σε πιθανές φασαρίες και ενημέρωναν τον αρχηγό και τους επικεφαλής των υποομάδων τους για όσα διαδραματίζονταν στο κατάστημα.  Σε όσα καταστήματα η εγκληματική οργάνωση απαιτούσε την τοποθέτηση «φυλάκων», οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλλαν εκβιαστικά χρήματα για την «προστασία» των επιχειρήσεών τους.

Τα μέλη είχαν συνεχώς στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα και προέβαιναν σε εκδικητικές πράξεις εκρήξεων και εμπρησμών, οπλοχρησίας, πρόκλησης σωματικών βλαβών, απειλών και τραμπουκισμών. Προέβαιναν μάλιστα σε αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών. Στα όπλα αναφέρονταν με κωδικοποιημένες λέξεις όπως: «καστάνια», «Beverly», «μηχανάκι», «ποδήλατο, «τρυπάνι». Τα ναρκωτικά αναφέρονταν ως: «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχο», «βρώμα», «πέτρα». Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, στα ναρκωτικά αναφέρονται ως: «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχο», «βρώμα», «πέτρα»

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «τραμπούκιζε», είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως συνεργός.

Λόγω οικονομικής ρευστότητας από την παράνομη δραστηριότητα τους προέβαιναν σε οικονομικές απάτες και τοκογλυφίες. Ακόμη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως η διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα και η διενέργεια παράνομων χαρτοπαιγνίων, σε συνδυασμό με πράξεις τοκογλυφίας. Μάλιστα στην οικία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν πέντε σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι εξής περιπτώσεις: 

  • 32 περιπτώσεις εκβιάσεων, με το πρόσχημα παροχής προστασίας σε διάφορα καταστήματα όπως μπαρ, καφέ, Club, beach bar, περίπτερα, μουσικές σκηνές, ψητοπωλεία, ταβέρνες, χαρτοπαικτικές λέσχες, ουζερί κλπ.
  • 2 περιπτώσεις εμπρησμού οχημάτων, τον Δεκέμβριο του 2019 στο Μοσχάτο και τον Φλεβάρη του 2010 στη Νίκαια και απόπειρα εμπρησμού ημιυπόγειου διαμερίσματος στο Κερατσίνι τον Μάρτιο του 2020,
  • 2 περιπτώσεις έκρηξης Αυτοσχέδιου Εμπρηστικού Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.) τον Φλεβάρη του 2020 έξωθεν οικίας στη Νίκαια και τον Ιούνιο του 2014 σε μοτοσικλέτα ενώ τον Απρίλιο του 2020 βρέθηκε Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός έξωθεν οικίας στη Νίκαια, ο οποίος ενεργοποιήθηκε αλλά δεν εξερράγη και
  •  4κλοπές οχημάτων, σε δύο από τις οποίες απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν από τους παθόντες χρηματικά ποσά.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις