Άγρια επίθεση από σκύλο ράτσας πίτμπουλ δέχθηκε ένας άνδρας στα Ψαχνά Ευβοίας. Σύμφωνα με το eviathema.gr, το ζώο, ξέφυγε από διπλανή οικία και μπήκε στο σπίτι του θύματος καθώς βρήκε την πόρτα ανοιχτή και άρχισε να του επιτίθεται άγρια δαγκώνοντας τον στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα με αποτέλεσμα να επέλθει ακατάσχετη αιμορραγία από τις βάναυσες δαγκωματιές. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και μετέφερε στον νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση τον άτυχο άνδρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πως το πίτμπουλ  βρέθηκε μέσα στο σπίτι του άτυχου άνδρα χωρίς να μπορεί να το αντιληφθεί. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα η αστυνομία για να διαπιστωθεί αρχικά ο ο ιδιοκτήτης του σκύλου . Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν αρχίσει να παίρνουν καταθέσεις από τους γείτονες.

Φρίκη στην Αργυρούπολη: Άνδρας έσφαξε πιτ μπουλ με 17 μαχαιριές ...

Τι είναι το «Πιτ Μπουλ»;

Επικρατεί μεγάλη σύγχυση γύρω από τον όρο «πίτμπουλ». Κάτι που δεν είναι περίεργο, καθώς ο όρος αυτός δεν περιγράφει μόνο μία μόνο φυλή σκύλων. Ανάλογα με το ποιον ρωτάμε, μπορεί να αναφέρεται σε έναν αριθμό φυλών από 2 έως και 5, καθώς και όλες τις διασταυρώσεις αυτών των φυλών.
Ο πιο αυστηρός και ίσως ο πιο ακριβής ορισμός του όρου «πίτμπουλ» αναφέρεται σε 2 μόνο φυλές: Το Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ Τεριέ (APBT) και το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ (Amstaff). Μερικοί συμπεριλαμβάνουν και το Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ, το Μπουλ Τεριέ, και το Αμερικάνικο Μπουλντόγκ σε αυτή την κατηγορία, επειδή οι φυλές αυτές έχουν παρόμοιο σχήμα κεφαλιού και τύπο σώματος. Παρ’ όλα αυτά είναι διαφορετικές από το APBT και το Amstaff.

Εξαιτίας της ασάφειας του όρου «πιτμπουλ», πολύς κόσμος δεν μπορεί να αναγνωρίσει ένα πίτμπουλ όταν το βλέπει. Υπάρχουν πολλές φυλές που συνήθως μπερδεύονται με τα πίτμπουλ, όπως τα Μπόξερ, τα Presa Canario, τα Cane Corso, τα Dogo Argentino, τα Tosa Inu, Bullmastiff, Dogue de Bordeaux, Alapaha Blue Blood Bulldog και τα Olde English Bulldogge.