Σε δρόμους και πεζοδρόμια του Μεταξουργείου στην 3η Δημοτική Κοινότητα όπου τις εργάσιμες μέρες η κυκλοφοριακή επιβάρυνση είναι πιο μεγάλη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Από τις 7 το πρωί με 5 σάρωθρα, 5 μικρά πλυστικά και 6 μεγάλα, 2 υδροφόρες των 10 τόνων, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, «σάρωσαν» μια πολύ μεγάλη περιοχή την οποία σκούπισαν, καθάρισαν, έπλυναν, απολύμαναν και παρέδωσαν καθαρή σε κατοίκους και επισκέπτες του Μεταξουργείου.

«Ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα έχει αλλάξει. Με μεγάλες, καθημερινές επιχειρήσεις καθαριότητας, με πλύσιμο, συντήρηση και επισκευή του αστικού εξοπλισμού, με φροντίδα του πρασίνου στις γειτονιές. Κορύφωση αυτών των επιχειρήσεων κάθε Κυριακή με σαρωτικό καθάρισμα και πλύσιμο. Αυτή είναι η στρατηγική που μας έχει δώσει αποτελέσματα, σε κάθε γειτονιά» επισημαίνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Από τον περασμένο Ιανουάριο που ξεκίνησαν για πρώτη φορά, οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος του τακτικού καθημερινού σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για το κέντρο αλλά και συνολικά για τις συνοικίες της Αθήνας που διαρκώς αναβαθμίζεται. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για έναν σχεδιασμό που έχει ήδη φέρει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στο κέντρο όσο και στις 129 γειτονιές της πόλης. Η μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της καθαριότητας με την συνδρομή σύγχρονων τεχνικών μέσων που έχουν εμπλουτίσει το «οπλοστάσιο» του Δήμου τους προηγούμενους μήνες, συνεχίζεται μέρα και νύχτα καθημερινά και εντατικοποιείται συνεχώς για τον πολιτισμό της καθημερινότητας των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.


Ο μεγάλος περίπατος

Υπερμεγέθεις ζαρντινιέρες τοποθετήθηκαν από το δήμο Αθηναίων κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης και μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής στην Πανεπιστημίου, από το ύψος της Μεγάλης Βρετανίας έως το Ζόναρς, για να φιλοξενούν… φοίνικες. Μια εικόνα που παραπέμπει σε τόπους, αν θέλετε, εξωτικούς- στο Ντουμπάι φερ’ ειπείν, αλλά ας μην πάμε τόσο ανατολικά. Κι από τη δύση αν το δεις, θυμίζει το Μαΐάμι. Είναι, όμως, ο πλέον κεντρικός κόμβος -στην καρδιά της πρωτεύουσας- εκεί όπου συναντώνται τα τρία πιο σημαντικά βουλεβάρτα της πόλης, το καταλληλότερο σημείο για να τοποθετηθούν φοίνικες και δη σε ογκώδεις ζαρντινιέρες, οι οποίες καταλαμβάνουν κι άλλο μέρος από το οδόστρωμα, που ήδη είχε αφαιρεθεί για χάρη του Μεγάλου Περιπάτου; Διαβάστε Αναλυτικά