Νέοι σταθμοί μετρό με διαχείριση των εκδοτηρίων των εισιτηρίων των τριών σταθμών από εταιρεία απολύμανσης. Συγκεκριμένα οι τρεις σταθμοί που εγκαινιάστηκαν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μετρό τους οποίους τα εκδοτήρια δεν θα λειτουργήσουν οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ αλλά ιδιωτικές εταιρείες.

Μάλιστα η ΣΤΑΣΥ ανέθεσε τη στελέχωση των εκδοτηρίων αντί ποσού 19.800 ευρώ στην εταιρεία ISS Facility Services  ΑΕ, την εταιρεία δηλαδή οι οποίοι Έχει αναλάβει της απολύμανσης των συρμών της ΣΤΑΣΥ κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τώρα τι σχέση έχει η απολύμανση κοινόχρηστων χώρων με την έκδοση εισιτηρίων και τις συναλλαγές με τους πολίτες Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Συμφωνώ με τη στάση η λειτουργία αυτή από ιδιώτες θα είναι η προσωρινή για τρεις μήνες αλλά ως γνωστόν, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Οι τρεις νέοι σταθμοί αποτελούν το μισό της επέκτασης της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα προς το κέντρο του Πειραιά. Με τη λειτουργία τους οι νέοι σταθμοί αναμένεται να εξυπηρετήσουν τους πολυπληθείς ομώνυμους Δήμους και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την επιβατική κίνηση του δικτύου Μετρό της πόλης.

Το νέο τμήμα Αγία Μαρίνα-Νίκαια συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε σημαντικού συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι τρεις νέοι σταθμοί εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν ημερησίως 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» του Πειραιά.

Η συχνότητα των δρομολογίων στους τρεις σταθμούς

Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (07.30-17.30) στο τμήμα Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά, και στο τμήμα Αιγάλεω – Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.

Το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Νίκαιας, θα ξεκινά στις 05.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδυ. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Με την επέκταση κατά 4 χιλιόμετρα έως τη Νίκαια, η γραμμή 3 του μετρό θα έχει 24 σταθμούς που θα φτάσουν τους 27 το 2022, με την προσθήκη των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις