Ιδιαίτερη αγάπη στα όπλα φαίνεται να είχε ο 35χρονος, φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στον Πειραιά. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος φωτογραφιζόταν συχνά με όπλα, ενώ όπως ανέφερε σε σελίδα του στο Facebook, το μότο του ήταν: «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω».

Ο ίδιος στο προφίλ του φαίνεται να έχει αδυναμία στις γρήγορες μηχανές, στα όπλα και στην άνετη ζωή. Ο 35χρονος είχε στο παλμαρέ του ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και εντολές για επιθέσεις ακόμα και μέσα στη φυλακή. Μαζί με την ομάδα του είχαν καταφέρει δεν δίσταζαν να προκαλέσουν επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, ακόμα και με τη χρήση σιδερογροθιάς, γκλοπ κ.ο.κ. Η εγκληματική οργάνωση διοργάνωνε ακόμα και κυνομαχίες…

Μάλιστα, στην οικία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκαν 5 σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Στον Πειραιά εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή για προστασία.

Ο 35χρονος είχε συνεργό έναν ακόμα άνδρα, ο οποίος αργότερα έδωσε τη χαριστική βολή στο κύκλωμα. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος έστειλε στον πρώην συνεργάτη του ακόμα και οστεοφυλάκιο με κόκαλα για να τον εκφοβίσει. Ο ίδιος είχε απειλήσει καθηγητές για να περάσουν φοιτητές, ενώ το ίδιο έκανε και με αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού για… καψώνια σε φαντάρους. Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν και στον ιππόδρομο κάνοντας… δουλειές, ενώ το κύκλωμα εκβιαστών φέρεται να γνώριζε και από στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, από τους οποίους έβγαζαν χρήματα μέσω του στοιχήματος.

Η κατάθεση του πρώην συνεργάτη

Δίνοντας κατάθεση στις αστυνομικές Αρχές, ο πρώην «συνεργάτης» του κυκλώματος εκβιαστών φαίνεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος.

Ο «πρώην» συνεργάτης της συμμορίας αρχίζει την κατάθεσή του περιγράφοντας την σχέση του με τον 35χρονο φερόμενο αρχηγό: «Ξεκίνησα να κάνω παρέα με τον Θ.Π. πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν με βοήθησε όταν είχα μια διαφορά με τον Θ.Τ, ο οποίος μου είχε ζητήσει 100 ευρώ για να μου επιστρέψουν ένα μηχανάκι που μου είχαν κλέψει κάποιοι Αλβανοί από τα Πετράλωνα. Μετά αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα και πολλές φορές με έστελνε να κάνω εξυπηρετήσεις να του αγοράζω πράγματα ή να παίρνω λεφτά από διάφορες μεριές. Μου είχε πει να τον φωνάζω θείο. Επειδή έχω ξεκόψει από τον Φλεβάρη περίπου του 2020 με τον Π. και όλους τους υπόλοιπους θα σας πως ότι θυμάμαι».

Στη συνεχεία, ο μάρτυρας αφού περιγράφει ότι ο 35χρονος εργαζόταν σε ένα βενζινάδικο στου Ρέντη ως… ασφάλεια αναφέρει: «Υπήρχαν δύο αδέρφια που είχαν μαγαζί με παπούτσια στην Αγία Βαρβάρα και είχαν κάνει μια υποτιθέμενη ταχυδρομική εταιρεία όπου πούλαγαν κατ’ οίκον παπούτσια με ψεύτικες μάρκες. Ο Π. προστάτευε τον Πέτρο και τον Νιόνιο και τους έπαιρνε 100-150 ευρώ την εβδομάδα. Έλεγε ότι τα έπαιρνε από τους γ….. γιατί είναι π……. αλλά και όταν είχαν πρόβλημα με κάποιον πήγαινε και το έλυνε. Μου είχε πει κάποιες φορές όταν ήταν στο σπίτι ότι έφευγε γρήγορα γιατί ο Πέτρος είχε ένα πρόβλημα. Ακόμη ο Π. προστάτευε δύο αδέρφια που έχουν μαγαζί με ρούχα και παπούτσια και με έστελνε και τους έπαιρνα παπούτσια τζάμπα και του τα πήγαινα. Μια φορά τα αδέρφια είχαν τσακωθεί με είχαν τσακωθεί με κάποιον για κάποιο θέμα που είχε με την αδερφή τους, ο Π. τον πήρε τηλέφωνο και ήρθε σπίτι του που τον περίμενε μαζί με τον Τ. και τον χτύπησε πολύ στην αυλή. Είπε ότι τον είχε χτυπήσει με το κοντάκι αλλά δεν το είχε δει αλλά όταν άκουσε κάποιον να κλαίει βγήκα έξω και είδα τον άνθρωπο με αίματα στο κεφάλι. Μετά από δύο μέρες που τον είδα είχε κάνει κάποια ράμματα στο κεφάλι».

Ο μάρτυρας αναφέρει τις επαφές που αφορούσαν υποθέσεις τοκογλυφίας: «Πολλά λεφτά ο Π. με έστελνε να πάρω από τον Τ. ο οποίος ήταν τοκογλύφος και απατεώνας και τον προστατεύει ο Π. . Του δίνει χρήματα ο Π. και παίρνει πίσω περισσότερα. Όποτε πήγαινα και έπαιρνα λεφτά από τον Τ. μου έδινε 30-50 ευρώ. Τις Δευτέρες που είχε ρεπό ο Π. πηγαίναμε πάρα πολλές φορές στην Κόρινθο στο καζίνο του Λουτρακίου που ήταν ο Τ. και έλεγε για κάποιον που είχε πρόβλημα αλλά έλεγε στον Π. να μην ασχοληθεί αυτός γιατί ήταν τρελός και θα τον χτυπούσε. Ακόμη με τον Π. βρισκόμασταν με κάποιον που είχε δανείσει σε έναν άλλο για να πάρει παραπάνω λεφτά με τόκο και μετά από κάποιες φορές που του δάνειζε 30.000-40.000 και 50.000 ευρώ, του δάνεισε 400.000 ή 500.000 ευρώ και αυτός εξαφανίστηκε. Αρχικά δεν το είχε πει στον Π. αλλά όταν δεν τα επέστρεψε το είπε. Τον έψαχναν να τον βρουν αλλά δεν τα κατάφεραν».
«Τα χώριζαν στα τρία»

Ο βασικός μάρτυρας αναλύει τους εκβιασμούς καταστηματαρχών:

«Ο Π. μαζί με τον Πετ. και τον Μαμ. προστάτευαν όλα τα μαγαζιά στην Τσαλδάρη και χώριζαν τα λεφτά στα τρία. Ακόμη προστάτευαν το Μ…. στη Σαλαμίνα και το L……. στη Νίκαια. Από το Μ…. έπαιρνε 250 ευρώ. Ένα μαγαζί που είχε ακούσει που του έπαιρναν λεφτά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ήταν το L……. . Ακόμα ο Π. έπαιρνε λεφτά από κάποιον Σγ….. που έλεγε ότι είχε στοιχηματική εταιρεία αλλά δεν πήγαινα εγώ να τα πάρω και τα πήγαινε ο ίδιος στο βενζινάδικο. Ο Τ. προστατεύει το Κ… …., που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη και εκεί πάει ο Γ. και δουλεύει. Στην Α….. στο Αιγάλεω ο Κ. δούλευε σαν ασφάλεια, αλλά ασχολιόταν και με τους ναργιλέδες.

Συγκεκριμένα τους χρέωνε 20 ευρώ και κρατούσε τα 10 ευρώ για τον ίδιο και 10 ευρώ για το μαγαζί. Ακόμα ο Κ. παίρνει 400-500 ευρώ από το Π…….. που είναι στο Κερατσίνι μαζί με τον διοικητή του. Ο Π. έπαιρνε χρήματα για προστασία από το Κ………… και με έστελνε εμένα να συναντηθώ μαζί του και του πήγαινα κάθε μήνα 2.000 ευρώ από τα οποία τα μισά τα έδινε στον Μ.Π., τον οποίος κάποιος πήγε να τον σκοτώσει και ο Π. τον έσωσε. Από εκείνη τη στιγμή και μετά πλήρωνε. Ο Τ. μαζί με τον Τζ. έπαιρναν λεφτά από το Λ…… που βρίσκεται στον Κορυδαλλό, πολύ κοντά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Μια φορά είχαν χτυπήσει τον Τζ. με μπουκάλι στο κεφάλι σε αυτό το μαγαζί και είχε πάει ο Π. με τον Τ. και τον Γ. για να τους χτυπήσουν στο Μενίδι και είχαν φορέσει και αλεξίσφαιρα».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του αναφέρει την διαμάχη για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και πως άρχισαν οι απειλές και η στοχοποίησή του.

«Ο Φ. είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε μία φίλη μου. Έδωσε 1.000 ευρώ στον Φ. και της το επέστρεψα. Κάποια στιγμή ο Φ. χτύπησε στον Σ. που είχε συνεργείο στο Πέραμα και έκοβαν τα κλεμμένα, για να μην κάνει παρέα με τον Π.. Εγώ ήμουν μπροστά στο περιστατικό, μπήκα και τους χώρισα για να μην τον πειράξει άλλο. Την επόμενη μέρα ενώ ήμουν με τον Φ. και τον Κ., ήρθε ο Π. με τον Τ. και χτύπησαν τον Φ. Τον χτύπησε στο πρόσωπο κυρίως ο Π. και φώναζε το πιστόλι, το πιστόλι. Εγώ φοβήθηκα και έφυγα τρέχοντας. Το ίδιο βράδυ με έψαχνε και μένα, λογικά για να με χτυπήσει και μένα γιατί μου έστελνε συνέχει μηνύματα όπου απειλούσε εμένα ότι θα με ανατινάξει όπως και την οικογένειά μου και δεν θα έμενε ούτε γατί και θα μας ξεκλήριζε όλους.

Ο Π. μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να με κυνηγάει και να με απειλεί. Κάποιος έβαλε φωτιά έξω από το σπίτι μου στο Πέραμα και έριξαν και φωτοβολίδες δύο φορές. Πιστεύω ότι ήταν ο Π. γιατί συνέχεια εκείνες τις ημέρες

κινούνταν γύρω από το σπίτι. Μετά από 15-20 μέρες κάποιος πήγε στο σπίτι της μητέρας μου στη Δραπετσώνα, έσπασε το τζάμι, μπήκαν μέσα και έβαλαν φωτιά με μπιτόνι και έφυγαν. Κάηκαν μερικά πράγματα του σπιτιού αλλά τελικά σβήστηκε.

Συμφωνά ότι είχε κάνει θελήματα ενώ ήξερα ότι πρόκειται τις περισσότερες φορές για παράνομα λεφτά αλλά δεν με ένοιαζε γιατί απλά πήγαινα και τα έπαιρνα χωρίς ουσιαστικά να είναι δικά μου. Έπαιρνα ένα χαρτζιλίκι το οποίο έπαιρνα έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που κάναμε παρέα. Ακόμα μπορούσα να οδηγώ τα μηχανάκια του. Μου άρεσε να κάνω φιγούρα στους φίλους μου αλλά ποτέ δεν πήγα μαζί του σε κάποιο ξυλοδαρμό ή ότι είχε να κάνει σχέση με φασαρία. Και ο Φ. έπαιρνε λεφτά προστασία από ένα μαγαζί, 400 ευρώ τον μήνα. Το μαγαζί αυτό βρίσκεται στην οδό Αθηνάς στον Κορυδαλλό. Ο Π. είχε πει ότι του έκαψε το αυτοκίνητο, του το ανατίναξε, και του γκρέμισε το σπίτι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις