Σε εγνωσμένης αξίας λύση προχώρησε το Mega για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, καθώς επέλεξε τον Γιάννη Μιχελάκη, έναν δημοσιογράφο με πολλά χιλιόμετρα εμπειρίας στις αποσκευές του προκειμένου να αντικαταστήσει τον Σταμάτη Μαλέλη.

Ανακοίνωση εξέδωσε το κανάλι, στην οποία αναφέρει: Τη Γενική Διεύθυνση του MEGA αναλαμβάνει από την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Σταμάτης Μαλέλης. Τη Γενική Διεύθυνση του Ειδησεογραφικού και Ενημερωτικού Τομέα του MEGA αναλαμβάνει σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού ο Γιάννης Μιχελάκης. «Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το MEGA.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μιχελάκης

Ο Γιάννης Μιχελάκης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Είχε χρηματίσει βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία (2012-2015), Υπουργός Εσωτερικών (2013-2015) και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας (2011-2013). Γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1960 στην Κάλυμνο. Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει κάνει σπουδές στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1979, μέχρι που ανέλαβε Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» «Βραδυνή», «Ακρόπολη», «24 ώρες» και «Κέρδος». Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» και «MEGA Κύπρου», καθώς και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη τηλεόραση του ΑΝΤ1. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επανεκδόθηκε το 2009.

Στις 10 Ιανουαρίου 2011, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ (έως και τον Ιούνιο του 2012). Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το Μάιο του 2012 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους, στις εκλογές συμμετείχε στην πρώτη αναμέτρηση στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ τον Ιούνιο στην τέταρτη θέση. Από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε στις εξής Κοινοβουλευτικές Επιτροπές: πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Στις 3 Ιανουαρίου 2013, τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ,Κωνσταντίνος Καραμανλής». Από τις 25 Ιουνίου 2013 έως τις 9 Ιουνίου 2014 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών. Συμμετείχε ως μέλος στις εξής Κοινοβουλευτικές Επιτροπές : Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, αλλά δεν εξελέγη. Αργότερα επέστρεψε στη δημοσιογραφία αναλαμβάνοντας στο τέλος του 2016 τη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων στον ΑΝΤ1. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Νικόλ Ποφάντη και έχουν τρεις κόρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις