Γνωστός συνδικαλιστής και ενεργό στέλεχος του αντιφασιστικού κινήματος ο εκπαιδευτικός Μηλιατζήμ Τζεμαλή,  κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση, επειδή κοινοποίησε στο Facebook δύο άρθρα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ειδικότερα, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και παρότι το πόρισμα του ενεργούντος την προκαταρκτική εξέταση ήταν απαλλακτικό, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του και καλείται σε απολογία εντός 4 ημερών με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων συναδέλφων του εκπαιδευτικών αλλά και άλλων πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο Μηλιατζήμ Τζεμαλή έχει πλούσια ενεργό δράση στα ζητήματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, με έντονη πολιτική παρουσία. Στο πλαίσιο της δράσης του με την ΚΕΕΡΦΑ, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τη Χρυσή Αυγή το 2012, οδηγώντας στην πρώτη, πανελλαδικά, καταδίκη μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ο Μηλιατζήμ Τζεμαλή μιλά σε προεκλογική εκδήλωση ως υποψήφιος δήμαρχος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ξάνθη (Μάιος 2019)

Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ κατηγορείται σε μία πειθαρχική διαδικασία με οργουελιανά χαρακτηριστικά επειδή ανακοινοποίησε στο FB δύο άρθρα. Η ανακοινοποίηση δύο άρθρων το περιεχόμενο των οποίων αφορά στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες θεωρείται επαρκής λόγος για να στιγματιστεί ένας εκπαιδευτικός με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας και να κινδυνεύει με απόλυση.

Στο πρόσωπο του Τζεμαλή πλήττονται τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προσέχουν ακόμη και τις αναρτήσεις τους στο facebook, να μη μιλάνε. «Μη μιλάς» είναι το μήνυμα της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης γιατί θα επικρέμεται πάντοτε η απειλή της πειθαρχικής δίωξης, μην αγωνίζεσαι μην ενοχλείς.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής, και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ Ξάνθης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και δραστηριοποιείται ως μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Αντιλαμβανόμαστε το μένος δεξιών και ακροδεξιών κύκλων σε βάρος ενός εκπαιδευτικού από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και για να το καταφέρει έχει επιδοθεί σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο από το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την προληπτική απαγόρευση των διαδηλώσεων ως τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και αγωνιστών. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις