Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 4 μεταναστών που αγνοούνται από χθες το βράδυ. Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του λιμενικού και ελικόπτερο σούπερ πούμα με τις καιρικές συνθήκες να μην ευνοϊκές καθώς επικρατούν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, αναποδογύρισε χθες το μεσημέρι, όπως δήλωσε στις Αρχές ένας εκ των επιβαινόντων που χθες βράδυ διασώθηκε ανοικτά της Κισσάμου, από άνδρες του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, πρόκειται για μετανάστες, έναν Λίβυο και τρεις Τυνήσιους, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία ωστόσο στην πορεία της διαδρομής χάθηκαν, με συνέπεια χθες το μεσημέρι η βάρκα τους να ανατραπεί.

Πάνω από 500 μετανάστες αποβιβάστηκαν στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας σε δύο ημέρες

Ο καλός καιρός των προηγούμενων ημερών βοήθησε στην αποβίβαση πάνω από 500 μεταναστών στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας σε δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσε την  Παρασκευή, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Οι αφίξεις βρίσκονται σε άνοδο σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αλλά παραμένουν χαμηλές σε σύγκριση με εκείνες που καταγράφονταν πριν από δύο χρόνια, και ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με εκείνες πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φλάβιο Ντι Τζάκομο, εκπρόσωπος του ΔΟΜ. Εννέα πλεούμενα έφθασαν την Πέμπτη στη Λαμπεντούζα από την Τυνησία, με 116 επιβαίνοντες. Άλλα επτά πλεούμενα που αναχώρησαν από την ίδια χώρα και δύο λίγο μεγαλύτερα σκάφη που είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη τα ακολούθησαν χθες Παρασκευή, με άλλους 434 μετανάστες να φθάνουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Περίπου 362 από τους μετανάστες κατάγονται από το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΔΟΜ. Μολονότι τις προηγούμενες 48 ώρες καταγράφηκε ασυνήθιστη μαζική έλευση μικρών πλεούμενων από την Τυνησία και είναι μάλλον σπάνιο να φθάνει πλεούμενο με 260 επιβαίνοντες από τη Λιβύη στις ιταλικές ακτές, ο Ντι Τζάκομο δεν θεωρεί πως οι εξελίξεις αυτές είναι ένδειξη που προοιωνίζονται μεγάλη αύξηση των αφίξεων στην Ιταλία.

https://makthesls-sf.cdn.edgeport.net/portal-img/post-large/31/alex-lampedusa-metanastes-italia2.jpg

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις