«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες με μωρά παιδιά. Ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι ακροδεξιοί» απευθύνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσμα στην πλατεία Βικτώριας σήμερα στις 17:00 «για να μην επιτρέψουμε στο αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί, για να μην επιτρέψουμε στους φασίστες να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές απροστάτευτων ανθρώπων και οικογενειών με μικρά παιδιά» απευθύνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει, «μετά τις απανωτές αστυνομικές επιχειρήσεις κατά προσφύγων που τους έχει χορηγηθεί άσυλο και που βρίσκονται στην περιοχή της Βικτώριας, για την προσχηματική αντιμετώπιση ενός προβλήματος που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε και ακολούθησε δήμαρχος Αθηναίων, έρχονται με τη σειρά τους οι γνωστές «επιτροπές κατοίκων», οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν άρρηκτα συνδεθεί με την Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες της περιοχής της Αθήνας».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες με μωρά παιδιά. Ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι ακροδεξιοί. Να ξέρει ο κ. Κώστας Μπακογιάννης ότι αύριο θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί και με όσους φλέρταρε και συνεργάζονταν προεκλογικά» τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις απανωτές αστυνομικές επιχειρήσεις κατά προσφύγων που τους έχει χορηγηθεί άσυλο και που βρίσκονται στην περιοχή…

Gepostet von Νεολαία Συριζα – Youth of Syriza amDienstag, 14. Juli 2020

Συμμετοχή και της ΚΕΕΡΦΑ

Όπως αναφέρει της η ΚΕΕΡΦΑ «Το έναυσμα για την συγκέντρωση το έδωσαν οι απανωτές αστυνομικές επιχειρήσεις κατά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, για την προσχηματική αντιμετώπιση ενός προβλήματος που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε και ακολούθησε δήμαρχος Αθηναίων, με την απόφασή του να αφαιρέσει τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας. Έτσι πήραν θάρρος οι γνωστοί… αγανακτισμένοι της ευρύτερης περιοχής (Αγγελοπούλου, πλατεία Βικτωρίας, Άγιος Παντελεήμονας, πλατεία Αμερικής). Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εθεάθη στην περιοχή και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος μαζί με ομάδα υποστηρικτών του. Ως απάντηση, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες μετανάστες, αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας.

Στην ανακοίνωσή τους για την συγκέντρωση μίσους οι «επιτροπές» κατοίκων δεν καταφέρνουν να κρύψουν πολύ καλά το ρατσιστικό πρόσωπο της συγκεκριμένης εκδήλωσης κάνοντας λόγο για «γκετοποίηση», «ισλαμικές γειτονιές και ρυθμούς ανατολίτικους». Μιλούν για συνθήκες διωγμού, ενώ επιχειρούν ξεκάθαρα να συνδέσουν το προσφυγικό με θέματα όπως η εγκληματικότητα και η διακίνηση ουσιών, αναφέροντας στα αιτήματά τους «να πάψει το 6ο Δ.Δ να είναι επιχειρησιακό κέντρο διακινητών, επιτήδειων και εγκληματικών στοιχείων με την ανοχή ή ακόμη και την στήριξη της Πολιτείας».