Χρήστος Χαρμπίλας: Μιλώντας στο OPEN ασθενής ο οποίος νόσησε από τον κορονοϊό και παραλίγο να χάσει τη ζωή του πραγματικά συγκλόνισε. Είπε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν διασωληνωμένος για 14 ημέρες, 10 ημέρες στην απομόνωση και άλλες 18 ημέρες στο σπίτι. Συνολικά ταλαιπωρήθηκα για 40 ημέρες. Ο κόσμος στην αρχή με έβλεπε κάπως παράξενα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένειά μου, καθώς αρρώστησε και ο πατέρας μου, ο οποίος δεν κατάφερε να ζήσει. Είχε υποκείμενα νοσήματα και κόλλησε από μένα».

Μολονότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει με καχυποψία ο ίδιος υπογραμμίζει: «Ήμουν πολύ συνεπής με τα ιατρικά. Ζήτησα από τους γιατρούς να κάνω όλα τα τεστ μέχρι να βγω αρνητικός, ώστε να μην κινδυνεύσει από μένα ούτε η οικογένειά μου, ούτε κανένας άλλος. Οι γιατροί με σώσανε, μου φέρθηκαν σαν να ήμουν παιδί τους, γιατί κινδύνεψα να πεθάνω». Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

Ο ίδιος εργάζεται στο νοσοκομείο όπου θεραπεύτηκε ως θυρωρός, καθώς είχε υποβάλει τα χαρτιά του πριν νοσήσει, εκεί όμως κανείς δεν τον αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα όπως ο ίδιος τονίζει. Πρόκειται για μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία που φανερώνει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο νέος κορονοϊός.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία έρχεται σε μία εποχή όπου τα ατομικά μέτρα προστασίας έχω χαλαρώσει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Sirina σημείο καμπής όπου τα κρούσματα αυξάνονται ενώ αρκετοί λοιμωξιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρισκόμαστε ήδη στην αφετηρία του Δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει, ο κύριος Χαρμπίλας ανέφερε: «Τώρα που ακούω ότι τα κρούσματα αυξάνονται, εγώ φοβάμαι. Αυτό το πράγμα είναι ύπουλο, δεν ξέρεις πώς θα σε βρει. Εγώ ήμουν μια χαρά στη ζωή μου και δεν είχα αρρωστήσει ποτέ. Με χτύπησε ξαφνικά, ο πρώτος γιατρός που πήγα δεν το ανακάλυψε. Ο δεύτερος γιατρός με έσωσε. Αν αργούσα μισή μέρα θα είχα πεθάνει». Η απώλεια βέβαια του πατέρα του κ. χαρμπίλα είναι ενδεικτική της διασποράς που μπορεί να έχει η νόσος μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις