Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο μεσημέρι της Πέμπτης στο Λαύριο. Ο ίδιος είπε ότι η φωτιά δεν ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά προήλθε ύστερα από δοκιμαστικές βολές της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων. Ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν ζητήσει με υπομνήματα, να μην γίνονται βολές σε περίοδο καλοκαιριού, γιατί οι θερμοκρασίες  είναι υψηλές και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Εκδηλώθηκε η φωτιά μέσα από την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Είναι αδιανόητο να ρίχνουν βολές μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε κάνει υπόμνημα από 1η Μαΐου ως τέλη Οκτώβρη να μην γίνονται δοκιμαστικές βολές, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Κάηκαν πολλές εκατοντάδες στρέμματα μέσα στην ΕΒΟ. Η ΕΒΟ είναι 3.500 στρέμματα περιφραγμένα. Είναι ένα μεγάλο μέρος του εθνικού δρυμού του Σουνίου. Η αγωνία μας ήταν να μην “φύγει” η φωτιά, γιατί είχε και ένα αεράκι τεσσάρων μποφόρ και πήγαινε προς το Σούνιο. Γι’ αυτό τον λόγο κάναμε εκκένωση και στείλαμε και λεωφορεία για να μην υπάρξουν προβλήματα αν “έφευγε” η φωτιά», είπε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και συνεργασία, ήρθε και ο κ. Χαρδαλιάς εδώ και έτσι δεν κάηκαν περισσότερα από 100 στρέμματα έξω από τον χώρο της ΕΒΟ στην περίφραξη. Ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά και αν έφευγε θα έφτανε στην παραλία, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια μέσα στα πεύκα. Χρειάζεται επαγρύπνηση, γιατί θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις και εμείς θα μείνουμε εδώ μέχρι το πρωί» πρόσθεσε.

«Αποφασίσαμε να εκκενώσουμε περιοχές, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Υπάρχουν εστίες και η πυροσβεστική θα είναι εδώ ως το πρωί. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχηγό της πυροσβεστικής, που ήρθε εδώ και σαν απλός πυροσβέστης μετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης. Έπεσαν με τα μούτρα όλοι πάνω στην φωτιά», συνέχισε.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Πούντα-Ζέζα στο Λαύριο, με περίπου 50 άνδρες της πυροσβεστικής να συμμετέχουν στην κατάσβεσή της. Το απόγευμα κατάφεραν να την περιορίσουν, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις