Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Βόλο, θέλοντας να αποχαιρετίσει τον 27χρονο Βασίλη Μάγγο. Υπενθυμίζεται πως ο Μάγγος «έφυγε» ξαφνικά τη Δευτέρα, ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς. Σημειώνεται πως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε οξύ πνευμονικό οίδημα, ενώ αναμένονται τα τοξικολογικά αποτελέσματα.

Στην εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου πλήθος συνέρρεε ακόμη και μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας. Μεταξύ αυτών οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας Νίκη Βόλου, της οποίας υπήρξε μέλος, εκπρόσωποι μικρών κομμάτων, συλλογικοτήτων και άνθρωποι που ένιωσαν απλά την ανάγκη να πουν το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας που είχε φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό του πριν ένα μήνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιος του «Ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα» και η μητέρα και η αδελφή του φωτογραφίες δημοσιεύματος σε ζωνάρι συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχναν τον νεαρό πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο του ρεπορτάζ: «Δεν μπορώ να πάρω ανάσα!». Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.

Συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», ενώ ένα πανό με το σύνθημα «Και ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα», τα τελευταία λόγια στο κείμενο που είχε ο ίδιος δημοσιεύσει τρεις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του για να καταγγείλει το περιστατικό, αφέθηκε πάνω στον τάφο του.

Οι γονείς του Βασίλη ζήτησαν, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ για να ενισχυθεί το έργο του (Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4901101170000011729600285). Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.