Με αναρτήσεις τους στα social media Έλληνες κωμικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους Αλέξανδρο Τιτκώβ, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε μαζί με τον μουσικό Θωμά Λάλο από άνδρες της ομάδας Δράση, μετά το τέλος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη. Σύσσωμη σχεδόν η ελληνική σκηνή της stand up κωμωδίας, ζητά μέσω των αναρτήσεών της την γνωστοποίηση του συμβάντος και του περιστατικού του ξυλοδαρμού, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ κάνουν λόγο για σύλληψη βασισμένη σε ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία.

“Τετάρτη 15/7 το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Alex Titkov και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία. Την Παρασκευή 17/7 το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου ενδεχομένως να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος. Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι”, αναφέρει το κείμενο που ανήρτησαν την Πέμπτη στις σελίδες τους οι κωμικοί.

Ηλίας Φουντούλης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Λάμπρος Φισφής και Αριστοτέλης Ρήγας είναι μόνο μερικοί από τους κωμικούς που συμπαρίστανται στους δύο καλλιτέχνες και κοινοποιούν την συγκεκριμένη ανάρτηση,στο facebook.

Η ανάρτησή τους συνοδεύεται από θέμα ιστοτόπου, το οποίο περιλαμβάνει το βίντεο της σύλληψης:

Άλλοι κωμικοί, όπως ο Δημήτρης Δημόπουλος, επέλεξαν άλλους τρόπους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους επιστρατεύοντας το χιούμορ αλλά και την οργή τους από τα γεγονότα.

“Έχω βαρεθεί να βλέπω φίλους να συλλαμβάνονται σε πορείες”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Χριστοφορίδης.

Αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και στο Twitter όπου η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες εκφράζεται στα χάσταγκ #freealextitkov και #freethomaslalos. Εκεί συναντάει κανείς αναρτήσεις υποστήριξης πολλές από τις οποίες με χιούμορ, όπως άλλωστε αρμόζει και στο μέσο και σε κωμικούς.

“δυνάμεις καταστολής χτύπησαν αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν & συνέλαβαν τον stand up κωμικό @titkovalex & το μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία”, γράφει ο Πάρης Ρούπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις