Στις φλόγες τυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, στον Βόλο. Οι λόγοι της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για εμπρησμό.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 και στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλούς πυροσβέστες. Εκτός από την Πυροσβεστική στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διότι σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολινδρίνη οι δράστες έριξαν εντός του κτηρίου τρεις βόμβες μολότοφ, εκ των οποίων εξερράγησαν οι δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr η πυρκαγιά προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εμπρηστικό υλικό καθώς βρέθηκαν υπολείμματα, εντός του χώρου.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στα γραφεία του Τοπογραφικού Τμήματος και -όπως δείχνουν τα στοιχεία- ο εμπρηστικός μηχανισμός ή οι βόμβες μολότοφ ερρίφθησαν στο κτίριο από παράθυρο της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου. Από τη φωτιά κάηκε το αρχείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και προκλήθηκαν ζημιές σε όλα τα γραφεία του ισογείου και στον διάδρομο. Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στο Ράδιο Ένα δήλωσε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων οι δράστες ήταν τρεις, επέλεξαν το συγκεκριμένο γραφείο γιατί νόμιζαν ότι δεν τους καταγράφουν οι κάμερες, ενώ υπάρχει περίπτωση να καταγράφηκε ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που μετακινούνταν.

Περιγράφοντας τον εμπρησμό, δήλωσε ότι οι δράστες μπήκαν από την είσοδο της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου, έσπασαν με ένα σκεπάρνι το παράθυρο ενός γραφείου του ισογείου, προς το κυλικείο, στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας, έριξαν στο γραφείο τρεις βόμβες μολότοφ, οι δύο από τις οποίες εξερράγησαν και προκάλεσαν πιθανότατα τη φωτιά.

Η αντιπεριφερειάρχης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα και τόνισε ότι στο συγκεκριμένο γραφείο εργαζόταν μια υπάλληλος που πήγε με μετάταξη στην Περιφερειακή Ενότητα εδώ και έξι μήνες, είναι ένα γραφείο που δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και δεν ασχολείται με σημαντικές υποθέσεις, από τις οποίες να απορρέουν συμφέροντα. «Είναι τυχαία η επιλογή του γραφείου, πιστεύω ότι ήταν το γραφείο το οποίο οι δράστες πίστεψαν ότι δεν καταγραφόταν η παρουσία τους εκεί».

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώθηκε ότι το κεντρικό κτίριο του Διοικητηρίου, πλην των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας, της Κτηνιατρικής, και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια, δεν θα λειτουργήσει λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις