Ο νεαρός εντοπίστηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα αναίσθητος, αλλά ήταν ήδη αργά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο“, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, χτυπημένος από ρεύμα υψηλής τάσης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας στο πτώμα του. Πιθανολογείται ότι ο νεαρός ήταν γκραφιτάς και έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να κάνει γκραφίτι στον σταθμό.

ΣΤΑΣΥ: Ο νεαρός σκόνταψε κι έπεσε στη γραμμή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στις 4 το πρωί του Σαββάτου 18/07/2020, ομάδα νεαρών ατόμων εισήλθε στο χώρο ελιγμών – εναπόθεσης συρμών της Γραμμής 1 στην Αττική, προκειμένου να κάνει γκράφιτι σε συρμούς. Στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το χώρο ελιγμών, ένας εξ αυτών σκόνταψε και έπεσε στη ρευματοφόρο γραμμή. Άμεσα δόθηκε εντολή διακοπής ρεύματος, έγινε κλήση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Στις 4:20 το νεαρό άτομο παρέλαβε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να το μεταφέρει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής του, ο νεαρός εξέπνευσε και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο. Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συνέστησε ήδη Επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία θα διερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού.

Ένας ακήρυχτος “πόλεμος”

Δεν είναι η πρώτη φορά που νεαρά άτομα χάνουν τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην προσπάθειά τους να επιδοθούν σε αυτή την τέχνη του δρόμου, η οποία αντιμετωπίζει με ποικίλους τρόπους από τις αρχές, από ευνοϊκούς (με αποτέλεσμα τα καλλιτεχνικής αξίας γκραφίτι να προστατεύονται) ως εχθρικούς (με αποτέλεσμα να σβήνονται και να διώκονται όσοι ασκούν αυτή την πρακτική). Υπάρχει ένας ακήρυχτος “πόλεμος” μεταξύ των αρχών και των καλλιτεχνών δρόμου, με τους μεν να γράφουν και τους δε να… σβήνουν . Πρόσφατα ο δήμος Αθηναίων, έκανε μεγάλη παρέμβαση αντι- γκραφίτι στις γραμμές του ΗΣΑΠ, (μία από τις πιο μεγάλες παρεμβάσεις αντι- γκράφιτι που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου). Συνεργεία είχαν σβήσει τα γκραφίτι του πέτρινου τοίχου που διατρέχει τον πεζόδρομο της Αδριανού παράλληλα με γραμμές του ΗΣΑΠ.

Όπως αναφερόταν “ο τοίχος είχε βανδαλιστεί αισθητικά τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν σε κάθε του σημείο με αποτέλεσμα η εργασία αποκατάστασης να είναι εξαιρετικά δύσκολη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται -για λόγους απόλυτης ασφάλειας- έχουν στην διάθεση τους μόνο λίγες ώρες κάθε νύχτα, όταν σταματούν τα δρομολόγια των τρένων. Για να καθαριστεί ένα μεγάλο κομμάτι ως τώρα απαιτήθηκαν περισσότερα από 100 λίτρα ειδικού διαλυτικού και πολλοί τόνοι νερού σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας”. Αυτά είχαν απαιτηθεί για ένα μόνο τμήμα της παρέμβασης.  Επίσης, είχαν αφαιρεθεί τα γκραφίτι και το Πάρκο Θησείου.  Για το πάρκο απαιτήθηκαν περίπου 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού και σχεδόν τρεις ημέρες σχολαστικής εργασίας. “Είναι μάχη στην οποία ο δήμος των Αθηναίων δεν κάνει πίσω. Κλείνουμε βήμα βήμα και με επιμονή, τους λογαριασμούς μας με τον αισθητικό βιασμό της πόλης και τις πράξεις ασέβειας της καθημερινότητας στην Αθήνα”, είχε τονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις