Ενώ οι λοιμοξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορονοϊού κάποιοι αγνοούν επιδεικτικά τις οδηγίες και τα μέτρα και επιμένουν να συναθροίζονται και εξακολουθούν να μην λαμβάνουν σοβαρά τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το eviathema.gr το βράδυ της Παρασκευής, νεαροί συνωστίστηκαν εντός νυχτερινού καταστήματος στον Ωρωπό, όπου πραγματοποιούσε live εμφάνιση γνωστός ράπερ καλλιτέχνης. Οι νεαροί χόρευαν ασταμάτητα μέχρι πρωίας αγνοώντας τα μέτρα.

Την ίδια ώρα σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Χαλκίδας, όπως βλέπουμε και στο βίντεο επικρατούν οι ίδιες σκηνές. Οι νεαροί χόρευαν ασταμάτητα μέχρι πρωίας αγνοώντας τα μέτρα. Και στην Πάτρα, όμως, είχαμε ανάλογες σκηνές, καθώς νεαροί έκαναν πάρτι σε ταράτσα με dj, αγνοώντας τις συστάσεις και τα μέτρα.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ’ όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εφιστά την προσοχή στην πανδημία του υιού, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, ενώ έστειλε και μήνυμα στους δημάρχους εν όψει του φετινού καλοκαιριού και των εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή λόγω εορτών.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες οι επιστήμονες έδωσαν το πράσινο φως για την απαγόρευση των πανηγυριών για τον μήνα Ιούλιο σε όλη τη χώρα. Μια απόφαση που πάρθηκε μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε διάφορα πανηγύρια σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα μετά τα πανηγύρια σε Αλίατρο, την Κοζάνη και Γουδί, και  Εύβοια, όπου στο τελευταίο γέμισε  ασφυκτικά από κόσμο ξεπερνώντας τα 2000 άτομα. Και μάλιστα παράταση του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου εκτιμά ότι θα υπάρξει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στον ANT1 ο κ. Παπαθανάσης όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο, απάντησε ότι “η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό θα παραταθεί έως το τέλος Αυγούστου”.