Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας από το θάνατο ενός παιδιού μόλις 12 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τα ξημερώματα της Κυριακής. Το παιδί είχε μόλις τελειώσει το δημοτικό και ετοιμαζόταν για την Α’ Γυμνασίου. Κατοικούσε με την οικογένειά του μόνιμα σε περιοχή της Αθήνας, ενώ βρισκόταν στο χωριό Θέρμο στους παππούδες του για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το αγόρι ήταν καλά στην υγεία του και το βράδυ της Κυριακής είχε δειπνήσει με τους παππούδες του σε ταβέρνα της περιοχής.

Λίγη ώρα αργότερα επιστρέφοντας στο σπίτι του ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου. Οι γιατροί εκεί έκριναν πως δεν είχε κάτι ανησυχητικό και τον έστειλαν σπίτι… Τρεις ώρες αργότερα το παιδί θα άφηνε την τελευταία του πνοή.

Γονείς και παππούδες είναι απαρηγόρητοι, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας και γιατί επέτρεψαν στο παιδί να φύγει ενώ δεν αισθανόταν καλά. Σημειώνεται πως έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην πόλη της Πάτρας, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο το ανήλικο παιδί.

Άγνωστα τα αίτια – Αναπάντητα ερωτήματα

Μέχρι στιγμής κανείς δε μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού, όμως – όπως θα ήταν αναμενόμενο – η τοπική κοινωνία έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κέντρο Υγείας Θέρμου. Οι συγγενείς του και οι φίλοι του δε μπορούν να κατανοήσουν πως οι γιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το παραμικρό ώστε να το παραπέμψουν τον 12χρονο στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Το μικρό παιδί έφυγε από το Κέντρο Υγείας αμέριμνο και οι παππούδες ήσυχοι πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Τόσο οι οικείοι του όσο και οι αρχές αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις