Κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας των τριών θυμάτων της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου, ο 56χρονος είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η 67χρονη οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου.

Τέλος η κατάσταση της υγείας της 47χρονης παρουσιάζει βελτίωση ενώ η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αναλυτικά το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας των τριών τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020 από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», η τελευταία ιατρική ενημέρωση για την Δευτέρα 20 Ιουλίου έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της. Είναι εκτός κινδύνου.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών η οποία νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Λόγω σταθεροποίησης της κατάστασης της σήμερα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο. Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη».

Τι λέει ο διευθυντής της ΔΟΥ που αφόπλισε τον δράστη

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, Γιάννης Ποδιώτης, ο άνθρωπος που κατάφερε να αφοπλίσει τον 45χρονο με το τσεκούρι, περιέγραψε το πρωτοφανές αυτό σκηνικό.

«Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μία κοπέλα. Του όρμησα, τον έριξα κάτω, παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα, καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξα στη Μαρία να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ», τόνισε. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΕΘ, του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, είπε: «Έζησα να δω στα 65 μου χρόνια επίθεση σε άνθρωπο με τσεκούρι. Οι κακώσεις των τραυματιών είναι βαρύτατες».


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις