Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει ο 56χρονος υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης, που τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση με τσεκούρι. Ο τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου». Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, «ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο» και «η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη ζωή του».

Σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν, «η ασθενής Π. Θ. 67 ετών νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση κατόπιν χειρουργικής επέμβασης που διενεργήθηκε τη Δευτέρα από ιατρική ομάδα αποτελούμενη από γναθοχειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο κατά την οποία έγινε καθαρισμός και διορθωτική αποκατάσταση του τραύματος στο πρόσωπο» και «παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και νευροχειρουργική παρακολούθηση», ενώ «η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι εκτός κινδύνου και σήμερα παίρνει εξιτήριο από τη Νευροχειρουργική Κλινική».

Μαρτυρίες που συγκλονίζουν

Τα όσα συνέβησαν τη στιγμή που ο 45χρονος εισέβαλε με το τσεκούρι στο κτήριο της ΔΟΥ στην Κοζάνη, όπου τραυμάτισε σοβαρά τρεις εργαζόμενους, περιγράφουν οι μαρτυρίες τόσο του διευθυντή όσο και των υπαλλήλων που αφόπλισαν το δράστη. Μιλώντας στην ΕΡΤ περιγράφουν καρέ – καρέ τις στιγμές που βίωσαν κατά την επίθεση του 45χρονου.

Το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου, η Δ.Ο.Υ. Κοζάνης άνοιξε στις 10:00, ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους εργαζομένους. «Οι σκέψεις μας είναι με τους συναδέλφους μας που δίνουν την δική τους μάχη στο νοσοκομείο. Εμείς σήμερα θα δώσουμε τη δική μας μάχη», ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Εφορίας, Γιάννης Ποδιώτης.

«Οι συνάδελφοί που ήταν στο Τμήμα Εισοδήματος έζησαν τη φρίκη. Εγώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα τη συνάντησα και μπόρεσα να την αντιμετωπίσω…», είπε ο κ. Ποδιώτης που αντιμετώπισε ηρωικά τον δράστη. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός συμβασιούχου υπαλλήλου, ο οποίος περιγράφει τα δραματικά λεπτά της «τυφλής» επίθεσης του 45χρονου. «Ήμουν στον 4ο όροφο, όταν άκουσα να λένε ότι κάποιος σκοτώνει στον δεύτερο όροφο. Πριν μπω στο Εισόδημα είδα τη Μαρία γεμάτη με αίματα. “Βοηθήστε, μας σκοτώνει”, μου είπε. Ο διευθυντής κρατούσε το χέρι του δράστη που είχε το τσεκούρι. Εγώ του έπιασα το άλλο, γιατί προσπαθούσε να το πιάσει με αυτό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις