Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία και όπως όλα δείχνουν οι ειδικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Η ίδια έκανε λόγο για δύο σενάρια:

  • Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
  • Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η υπουργός σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές. Ωστόσο, σημείωσε πως είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Υπενθυμίζεται πως φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να χάσουν περίπου δύο μήνες μαθημάτων. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι δάσκαλοι θα εκμεταλλευτούν την εβδομάδα αυτή για να κάνουν επαναλήψεις.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει την κρατική εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. «Εποπτεία όμως δε σημαίνει υπέρμετρος κρατικός παρεμβατισμός», εξηγώντας πως στα ιδιωτικά σχολεία δίνεται η ελεύθερη δυνατότητα οργάνωσης πρόσθετων δραστηριοτήτων, πέραν του υποχρεωτικού σχολικού ωραρίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε πως «το βασικό σενάριο που ‘δουλεύουμε’ αυτή τη στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

Η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις