Η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε πριν 46 χρόνια, αλλά πλέον φαίνεται να έχει χάσει το κύρος της. Είναι πολλά τα γεγονότα που συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση και ένα ακόμα περιστατικό το επιβεβαιώνει.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων Κωνσταντίνος Καλέμης αποκαλεί τον Αντετοκούνμπο «μαϊμού και μαλάκα αράπη του κερατά». Υποθέτουμε ότι ο ρατσιστικός νόμος γι΄ αυτόν δεν προβλέπεται…

Το σοκ δεν προκύπτει επειδή ο Έλληνας Αντετοκούνμπο που υβρίζεται δημόσια είναι ένα αθλητικό είδωλο διεθνώς. Εκείνο που σοκάρει είναι η ευφράδεια με την οποία μέλη ή συνεργάτες της ΝΔ, μιλούν βαθύτατα αντιδημοκρατικά. Αυτή η κατάσταση ανοίγει το ερώτημα αν πλέον παράγονται δημιουργικά αποτελέσματα για την «προστασία» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Καθώς φαίνεται δεν παράγονται.

Δεν είναι ο νόμος Χρυσοχοΐδη που αφαίρεσε πρόσφατα το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν το φρόνημά τους. Είναι που διαρκώς στοιχειώδεις δημοκρατικές συμπεριφορές «πέφτουν» ή μία μετά την άλλη. Με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί η Δημοκρατία σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτά που κάποτε για την πλειοψηφία των πολιτών ήταν αυτονόητα και βασικές κατακτήσεις όλου του Δυτικού πολιτισμού, να χαρακτηρίζονται σήμερα στην Ελλάδα «ιδεοληψίες της αριστεράς».

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν νοείται όταν ο Κ. Καλέμης, καθηγητής του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης έχει πλήρη άνεση να γράφει δημόσια έτσι. Πυρήνας της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός και όχι ο εθνικισμός και ο ρατσισμός.

Ο συγκεκριμένος έχει μάλιστα γράψει μελέτη που τεκμηριώνει και προτείνει λύσεις για τις μεταδοτικές επιδημίες μεγάλης κλίμακας που προκαλεί η μετανάστευση. Ξεχνώντας ότι η πανδημία του κορονοϊού μεταδόθηκε παγκοσμίως ταξιδεύοντας αεροπορικά και όχι με βάρκες που βουλιάζουν στις θάλασσες.

Τη ρατσιστική επίθεση του, μέσω twitter, προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε με αφορμή συνέντευξη του αθλητή σε αμερικανικό δίκτυο, σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει περάσει το σοκ του «I can’t breathe» όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Όπως φαίνεται οι  βασικές αρχές της Δημοκρατίας χρειάζονται επαναθεμελίωση, διότι οι ακραίες και αντιδημοκρατικές φωνές δείχνουν όλο και περισσότερο το αληθινό τους πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις