Στο πόδι τραυματίστηκε 59χρονος λουόμενος από ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάρι Καρύστου. Ο 59χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καρύστου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω εξετάσεις

Διάσωση ιστιοπλοϊκού από πλοίο της γραμμής μεταξύ Κέας – Καρύστου μετά απο κλήση SOS

Το πλοίο «Aqua Blue» της εταιριας Sea jet που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο – Χίος, Αγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα διέσωσε ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος. Το περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά της Καρύστου.
Με εντολή του λιμενικού σώματος το Aqua Blue πηγε κατευθείαν για να περισσυλέξει τους ανθρώπους. Το πλοίο πλεύρισε το ισιτιοπλοϊκό που στο βίντεο φαίνεται να είναι ακυβέρνητο και παρέλαβε του διασωθέντες. Οι επιβάτες για να επιβιβαστούν στο πλοίο είχαν πρώτα μπει στο φουσκωτό διάσωσης («ντίνγκι») που ήταν δεμένο πίσω από το ιστιοπλοϊκό. Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά της Κέας. Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό και παρέλαβε τους διασωθέντες. Επρόκειτο για δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Για την ώρα δεν είναι γνωστό πώς βρέθηκε εκεί το ιστιοπλοϊκό.

Διάσωση Ιστιοπλοϊκού έξω από την Κάρυστο

Gepostet von Flash.gr Life am Samstag, 25. Juli 2020

Αφότου πραγματοποιήθηκε η περισυλλογή από το πλοίο, κατέφθασε το Λιμενικό, το οποίο παρέλαβε τους ναυαγούς. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το πλοίο στο σκάφος τουΛιμενικού με μια λάντζα η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με το σκάφος του Λιμενικού. Στις 18:00 έληξε η διάσωση. Η περιοχή που εκτυλίχθηκε το συμβάν, είναι ανάμεσα στο Λαύριο και στην Κάρυστο.