Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη, ενώ δεν φαίνεται να έχουν πληγεί ζωτικά όργανα από τις δύο σφαίρες που δέχθηκε εξ επαφής.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Στέφανος Χίος έφτασε στο σπίτι του στις 3:00 το πρωί, και επιχείρησε να σταθμεύσει το όχημα του και πριν προλάβει να εξέλθει, ένας άνδρας με κουκούλα πλησιάζει και τον πυροβολεί εξ επαφής. Διαβάστε αναλυτικά

Η πρώτη σφαίρα τον χτύπησε στον λαιμό και η δεύτερη στα πλευρά. Και τα δύο τραύματα είναι διαμπερή. Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης και ο συνεργός του τράπηκαν σε φυγή και ο δημοσιογράφος έφυγε αιμόφυρτος με το αυτοκίνητο του για το Σισμανόγλειο όπου και έλαβε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Στέφανου Χίου, ο δημοσιογράφος φαίνεται πως προσπάθησε να σπρώξει τον δράστη με την πόρτα του αυτοκινήτου του και ίσως αυτή ακριβώς η κίνηση του ήταν που τον γλίτωσε από ένα καίριο χτύπημα.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες και για ενδεχόμενο εμπλοκής του όπλου με τον δράστη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να πυροβολήσει και για τρίτη φορά.

Τα αίτια της επίθεσης

Φως στα αίτια της επίθεσης αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του δημοσιογράφου. Οι αρχές αναμένουν τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του προκειμένου ο ίδιος να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη και εάν υπάρχουν στοιχεία που είναι επαρκή να «δείξουν» τους δράστες.

Εξάλλου θα εξεταστεί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή και ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Το σημαντικό είναι να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών, αν ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί συγκεκριμένες απειλές το τελευταίο διάστημα ώστε να σχηματισθούν τα βασικά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών και ενδεχομένως εκείνων που τυχόν έδωσαν την εντολή για την δολοφονική ενέδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Χίος είχε ζητήσει και είχε λάβει στο παρελθόν άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του προστασία, ωστόσο η άδεια είχε ανακληθεί μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος δικαστικού επιμελητή.

Προσοχή: Ακολουθούν φωτογραφίες με σκληρό περιεχόμενο

Δείτε τον δημοσιογράφο μέσα από την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου:

Την έρευνα για τον εντοπισμό τους, ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έξω από το σπίτι βρήκαν κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις