Τραγωδία στην περιοχή Φλόγα της Βαρυμπόμπης, με τρεις άνδρες να εντοπίζονται νεκροί από την Πυροσβεστική μέσα σε φρεάτιο, βάθους περίπου οκτώ μέτρων. Όπως έγινε γνωστό, οι άνδρες αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου και όπως ανέφερε η Πυροσβεστική, στην επιχείρηση ανάσυρσής τους συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι τρεις άνδρες ηλικίας 47, 48 και 58 ετών, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους λίγο πριν από τις 05:30 σήμερα 30 Ιουλίου τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια, διακομίστηκαν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους. Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε τρία άτομα που βρέθηκαν στο σημείο, ένας εκ των οποίων ήταν και αυτός που έκανε το τηλεφώνημα στις Αρχές, δίνοντας στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ακριβείς οδηγίες και συντεταγμένες για το πώς θα φτάσουν στο φρεάτιο. Μέχρι στιγμής, δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, με την Αστυνομία να εντείνει τις έρευνες προκειμένου να φτάσει στην άκρη του νήματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Σπύρος Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών, σύμφωνα με τον οποίο, «πιθανόν δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια». Το πηγάδι το είχαν σκάψει οι ίδιοι κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Φαίνεται ότι βρήκαν τον θάνατο από αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά τους να βρουν χρυσό.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύουν και τα ευρήματα της Πυροσβεστικής. Εντόπισε στο σημείο μία αυτοσχέδια σκάλα, με την οποία οι άτυχοι άνδρες κατέβαιναν στον πυθμένα του φρεατίου, τη γεννήτρια, την οποία είχαν τοποθετήσει επίσης μέσα στο φρεάτιο καθώς και έναν αυτοσχέδιο σωλήνα που είχαν τοποθετήσει για να βγαίνουν τα αέρια από τις εργασίες τους. Οι πρώτες εικόνες από το φρεάτιο κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Οι αστυνομικοί έχουν, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του ethnos.gr, αποκλείσει το σημείο και πραγματοποιούν έρευνες για τα αίτια του θανάτου τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση θυμίζει έντονα την τραγωδία με τέσσερις νεκρούς σε σπήλαιο στο Λουτράκι, τον περασμένο Μάιο. (διαβάστε εδώ)