Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν από σήμερα δυνάμεις της Αστυνομία και της Τροχαίας σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται πως από σήμερα ισχύουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και στην επιβολή προστίμων. Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη αφήνει να διαρρεύσει ότι καταστηματάρχες και πολίτες συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα και κάνει λόγο για συλλήψεις σε Μύκονο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στη Μύκονο ύστερα από ελέγχους σε 6 σε beach bar και 13 σε νυχτερινά κέντρα, υπήρξαν τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για παραβάσεις περί συνωστισμού, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα παραπέμπονται για ηχορύπανση. Στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας.

Στην Χαλκιδική σφραγίστηκαν δυο μπαρ για 15 ημέρες, επειδή στη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων, γραμμές αστικών συγκοινωνιών, καθώς και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Από το πρωί του Σαββάτου σε 655 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε στους παραβάτες το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τέλος, αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες. Οι επιβάτες αυτοί αποβιβάστηκαν στα διόδια και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Σύλληψη σε συναυλία του Μάλαμα;

Στην Καβάλα δημοσιεύματα θέλουν να έχει συλληφθεί ο διοργανωτής συναυλίας του αγαπημένου τραγουδοποιού, Σωκράτη Μάλαμα, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν φαίνεται να τηρήθηκαν τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα υπεύθυνος της διοργάνωσης παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, που του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.