Επεισόδιο σε καταμαράν στο λιμάνι της Σύρου: Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ταχύπλοο WorldChampion προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με επιβάτες να καταγγέλλουν μη ασφαλείς συνθήκες. Τις καταγγελίες επανέλαβαν επιβάτες σε στελέχη του Λιμενικού, όταν “έπιασαν” στη Σύρο. Είπαν πως δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός του πλοίου με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο ήταν χωρίς γάντια. Στη συνέχεια, στο πλοίο που έφθασε κλιμάκιο από το λιμεναρχείο της Σύρου προκειμένου να γίνει έλεγχος. Πράγματι, ο πλοίαρχος είπε πως ο κλιματισμός του πλοίου δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ. Ωστόσο, το κλιμάκιο του λιμενικού δεν μπορούσε να διεξάγει επιθεώρηση καθώς το πλοίο έφερε ξένη σημαία και συγκεκριμένα σημαία Κύπρου. Τελικά, έμεινε για αρκετές ώρες στο λιμάνι της Μυκόνου. Η βλάβη στον κλιματισμό του ταχύπλοου αποκαταστάθηκε εκεί και μετά από επιθεώρηση κατέπλευσε για τον προορισμό του. Το καταμαράν πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη.

Seajets: Πρόσκαιρο τεχνικό πρόβλημα

Σε πρόσκαιρη δυσλειτουργία του συστήματος κλιματισμού αποδίδει με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία την πρωινή αναστάτωση. Η Seajets αναφέρει ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως και το πλοίο συνεχίζει το καθημερινό του δρομολόγιο που περιλαμβάνει 6 προορισμούς. Επίσης αναφέρει ότι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και σε ένδειξη σεβασμού προσφέρει στους επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου, ένα δωρεάν εισιτήριο για όποιον προορισμό του δικτύου της επιθυμούν.

Έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τους επίσημους φορείς, το Λιμενικό κάνει εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Χτες διαπιστώθηκαν και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις. Σήμερα ανακοινώθηκε πως αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών, στο 80% από το 60%, που ήταν στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να βρίσκονται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους. Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μέτρα

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις