Ο 69χρονος, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε μεταφερθεί χθες το Σάββατο 1 Αυγούστου, από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού στο «Σωτηρία», σε κατάσταση διασωλήνωσης.

Αν και νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για κρούσματα κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», τα ξημερώματα της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή.

Αυτή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει αναστάτωση. Από τον «χάρτη» της επιδημιολογικής έκθεσης οι «κόκκινες» ζώνες είναι τρεις: η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα.  Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την κυβέρνηση, εξ αιτίας της ανόδου των κρουσμάτων και είναι πιθανόν να προχωρήσει και σε νέα μέτρα.

Σε καθημερινή κι από μηδενική βάση εξετάζονται τα δεδομένα που ανακύπτουν προκειμένου να αποτραπεί νέο μεγάλο κύμα κορονοϊού στην χώρα.  Το βέβαιο είναι ότι η έντονη κινητικότητα πληθυσμού λόγω διακοπών και η άνοιξη των συνόρων προκάλεσαν το αναπόφευκτο. Επίσης αναπόφευκτη ήταν και πολυκοσμία εντός των Μέσων μαζικής μεταφοράς, που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση τα δρομολόγια τους.

Στο επίκεντρο πάντως του έλεγχο θα βρεθούν βρίσκονται κυρίως τα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συνωστισμός και μη τήρησης των μέτρων, αλλά και τα ΜΜΜ επίσης λόγω μεγάλου συνωστισμού.

EUROKINISSI

Η κυβέρνηση θα τονίσει εκ νέου την αυστηρή τήρηση κι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού για να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα για τήρηση αποστάσεων, τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και τη χρήση της μάσκας.
Χρήσιμο και αναγκαίο είναι η κυβέρνηση πέραν των συστάσεων να διευκολύνουν τους εργαζομένους που δεν διαθέτουν κανένα μέσο μεταφορά παρά μόνο τις δημόσιες συγκοινωνίες, αυξάνοντας τα δρομολόγια. 

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού φαίνεται να εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας  και στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα volosday.gr ο 20χρονος από τον Βόλο που υπηρετεί στη μονάδα των ελικοπτέρων νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Το Σάββατο, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ σαράντα στρατιώτες εκ των οποίων τρεις βρέθηκαν θετικοί. Θετικός βρέθηκε και ένας άνδρας, από τη Διοίκηση της Μονάδας.

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας xronos.gr. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήκει στον κύκλο των επαφών του πρώτου κρούσματος. Ο ασθενής προς το παρόν βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ωστόσο αν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, θα μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.