Στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων εντοπίστηκε δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε Συνοριακό Φύλακα που εκπαιδεύεται μαζί με τους υπόλοιπους για να αναλάβουν υπηρεσία στα νησιά σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr. Το πρώτο κρούσμα σε συνοριοφύλακα, που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσε σε έναν από τους νεοπροσληφθέντες συνοριακούς φρουρούς, προκάλεσε άμεση κινητοποίηση, με τον ΕΟΔΥ να στέλνει συνεργεία τα οποία πήραν δείγματα από όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Το θετικό ήταν ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ο προβληματισμός όμως έγινε έντονος όταν άλλος συνοριοφύλακας παρουσίασε ήπια συμπτώματα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για Covid-19 βγήκε θετικό. Ο νεαρός αστυνομικός απομονώθηκε σε ειδικό χώρο, αφού το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου υπήρξε σκέψη να μεταφερθεί, δεν νοσηλεύει άτομα που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα και που μπορούν να περάσουν την ασθένεια στο σπίτι τους. Έτσι υπάρχει επικοινωνία με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ, ώστε να παρθούν και άλλα δείγματα, αλλά και την Πολιτική Προστασία για τη διαχείριση του περιστατικού.

Πέθανε διασωληνωμένος 69χρονος – Στους 207 οι νεκροί

Ο 69χρονος, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε μεταφερθεί χθες το Σάββατο 1 Αυγούστου, από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού στο «Σωτηρία», σε κατάσταση διασωλήνωσης. Αν και νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για κρούσματα κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», τα ξημερώματα της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή.

Αυτή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει αναστάτωση. Από τον «χάρτη» της επιδημιολογικής έκθεσης οι «κόκκινες» ζώνες είναι τρεις: η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα. Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την κυβέρνηση, εξ αιτίας της ανόδου των κρουσμάτων και είναι πιθανόν να προχωρήσει και σε νέα μέτρα.

Σε καθημερινή κι από μηδενική βάση εξετάζονται τα δεδομένα που ανακύπτουν προκειμένου να αποτραπεί νέο μεγάλο κύμα κορονοϊού στην χώρα. Το βέβαιο είναι ότι η έντονη κινητικότητα πληθυσμού λόγω διακοπών και η άνοιξη των συνόρων προκάλεσαν το αναπόφευκτο. Επίσης αναπόφευκτη ήταν και πολυκοσμία εντός των Μέσων μαζικής μεταφοράς, που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση τα δρομολόγια τους.