Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 13.30, σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, στην Τοπική Κοινότητα Τριφυλλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, αφού εκεί κοντά αλλά από την αντίθετη πλευρά βρίσκεται και το δάσος του Εθνικού Πάρκου Λευκίμμης-Δαδιάς και υπήρχε κίνδυνος αν ξεφύγει η φωτιά προς τα εκεί να γίνει ανεξέλεγκτη και να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 40 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει σε δάσος με μεικτή βλάστηση, χαμηλή με πεύκα, δρυς και αείφυλλα πλατύφυλλα, σε περιοχή βόρεια του οικισμού Τριφυλλίου στο ύψωμα «Αγάπη» και σε απόσταση η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν απειλεί κατοικίες. Από την πρώτη στιγμή, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κώστας Κούκουρας ζήτησε τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδρεύει πλέον στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και αυτό ξεκίνησε αμέσως ρίψεις νερού.

Επίσης κλήθηκαν και έκαναν ρίψεις και δυο αεροσκάφη τύπου “Πετζετέλ” που ήρθαν από την Χρυσούπολη, με εντολή του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνου Δαδούδη, ο οποίος επίσης βρέθηκε άμεσα στο πύρινο μέτωπο.

«Στην επιχείρηση οριοθέτησης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έχουν ήδη κληθεί και θα συνδράμουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ και εφόσον κριθεί απαραίτητο από την πυροσβεστική και μηχανήματα της Π.Ε. Έβρου», δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου και αντιπεριφερειάρχης , Δημήτρης Πέτροβιτς, συμπληρώνοντας ότι «με τον αυριανό δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς στο 4, έχει εκδοθεί ήδη απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δρυμούς και σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα για εκδήλωση φωτιάς».

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Βίντεο από το σημείο όπου επιχειρεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ανέβασε ο δημοτικός σύμβουλος Φερών Νίκος Γκότσης.