Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  από τη νόσο έχουν προσβληθεί δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 80 έως 92 ετών. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο τμήμα νοσηλείας για COVID-19 ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Να σημειωθεί ότι τα τεστ ξεκίνησαν αφότου εργαζόμενη στον οίκο βρέθηκε θετική στη νόσο.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται περισσότεροι από 100 ηλικιωμένοι οι οποίοι υποβάλλονται σε τεστ και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα θετικά τεστ.

Δύο διασωληνωμένοι γιατροί στη Λάρισα

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται διασωληνωμένη μια 27χρονη γιατρός, καθώς και το ότι σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Η 27χρονη γιατρός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι ένα από τα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτός από την 27χρονη με κορονοϊό νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της 27χρονης που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Εξέπνευσε 82χρονη στη Λάρισα – 215 τα θύματα

Την ίδια ώρα, ακόμη ένας θάνατος από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκε σήμερα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 215.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι μια 82χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η άτυχη γυναίκα σχετίζεται με τον γάμο στον Αμπελώνα Λαρίσης.

Νέα μέτρα κορονοϊός: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων [vids]

Στο «κόκκινο» η Αττική με νέο άλμα των κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» έχει εκτοξευτεί η ανησυχία των επιστημόνων για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς την Τρίτη 11 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 196 νέες περιπτώσεις, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 82 και 42 κρούσματα αντιστοίχως. Οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται και το δυσάρεστο είναι ότι πρόκειται να συμπολίτες μας πιο νεαρούς σε ηλικία απ’ ότι είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες και χωρίς μάλιστα υποκείμενα νοσήματα.

«Είναι ανησυχητικά τα σημάδια. Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αττική σε μια μέρα και είναι μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων. Πολλοί δεν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Όλα αυτά είναι σημάδια ανησυχητικά. Ελπίζω τα μέτρα να αποδώσουν και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Λόγω της εποχής υπάρχει τεράστια κινητικότητα του ελληνικού πληθυσμού και υπάρχει διασπορά. Φαίνεται ότι υπάρχει έξαρση της επιδημίας», τόνισε ο καθηγητής της λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νικόλαος Σύψας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Νέα μέτρα κορονοϊός: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων [vids]