Άλλη μία γυναίκα θετική στον κορονοϊό γέννησε την Κυριακή, 16 Αυγούστου, ένα αγοράκι στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Η γυναίκα είναι 37 ετών. Γέννησε για πρώτη φορά, βρισκόταν στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Η γυναίκα παραπέμφθηκε σήμερα το πρωί στις 08.00 πμ στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ, μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Υποβλήθηκε χθες σε έλεγχο για λοίμωξη Covid-19 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου για καισαρική τομή, λόγω ενδομήτριας καθυστέρησης της ανάπτυξης του εμβρύου.

Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική. Στις 12.30 έγινε καισαρική τομή. Η μητέρα και το αγοράκι, βάρους γέννησης 2.630 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα πρόωρων νεογνών για παρακολούθηση.

9 εργαζόμενοι νοσοκομείου θετικοί

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Στην εντατική 17χρονη μαθήτρια

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους διασωληνωμένους βρίσκεται μία 17χρονη κοπέλα. Η μαθήτρια νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Ένας ακόμη νέος άνθρωπος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι στην ηλιακή ομάδα από 18 έως 39 ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις