Τραγωδία στην Κέρκυρα με βρέφος τεσσάρων μηνών να χάνει τη ζωή του. Η οικογένεια είναι από την Αγγλία και βρίσκεται στο Νησί των Φαιάκων για τις καλοκαιρινές διακοπές της. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7:30 το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου, σε ξενοδοχείο του Αγίου Γεωργίου Αργυράδων, στο νότιο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη μητέρα έδωσε στο μωρό της γάλα με το μπιμπερό και το έβαλε για ύπνο. Όταν το μωρό τελείωσε το γάλα του, η μητέρα άφησε το μπιμπερό στο μωρό για να το πιπιλάει και να αποκοιμηθεί. Γύρω στις 07:30 π.μ. όταν η μητέρα ξύπνησε και πήγε να δει το κάνει το μωρό της, παρατήρησε πως δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά της.

Σοκαρισμένη απευθύνθηκε στους ανθρώπους του ξενοδοχείου, προκειμένου να καλέσουν κάποιον γιατρό για να δει τι συμβαίνει. Δυστυχώς, το βρέφος δεν βρισκόταν πια στη ζωή και στο άκουσμα αυτής της είδησης, η άτυχη μητέρα πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου την πρόλαβαν τελευταία στιγμή και της έσωσαν τη ζωή.

Η μητέρα εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ψυχολογική υποστήριξη. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν το βρέφος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιατροδικαστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να βγουν αύριο, Σάββατο 22 Αυγούστου.

Πνιγμός από τροφή: Τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε το παιδί μας;

Ο κ. Ηλίας Χαραμαράς, παιδίατρος αναφέρει στο infokids.gr, τί μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που το παιδί μας πνιγεί με το φαγητό του. «Συμβαίνει συχνότερα στα μικρά παιδιά, επειδή δεν μπορούν να συγχρονίσουν απόλυτα την αναπνοή με το μάσημα της τροφής και την κατάποσή της την ώρα που τρώνε», επισημαίνει.

Η πρώτη κίνηση – σε κάθε περίπτωση ανάγκης – είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Προσπαθήστε να μην χάσετε την ψυχραιμία σας γιατί ο πανικός σας μεταδίδεται στα παιδιά και προκαλεί μεγαλύτερο σπασμό και ταχυπνοΐα. Μετά από αυτό ενθαρρύνετε το παιδί να βήξει. Το πώς θα αντιδράσετε για να βγει το αντικείμενο (τροφή ή παιχνίδι) από τον οργανισμό του παιδιού εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού.

Μωρά και παιδιά προνηπιακής ηλικίας

«Αν ένα μωράκι στραβοκαταπιεί, τότε γυρίστε το με την κοιλίτσα του πάνω στον πήχη του χεριού σας και χτυπήστε το με δύναμη στην πλάτη. Προσέξτε έτσι ώστε το κεφαλάκι του να κοιτάζει προς τα κάτω και προσπαθήστε η δύναμή σας να είναι αρκετή για να σπρώξετε το αντικείμενο προς τα έξω. Το χέρι σας να χτυπά την πλάτη του μωρού με φορά προς τα κάτω – δηλαδή προς τα έξω».

Παιδιά σχολικής ηλικίας

«Στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά και πάλι η λύση είναι το χτύπημα στην πλάτη. Γυρίστε το παιδί πάνω στο χέρι σας, το κεφαλάκι να κοιτάζει ελαφρά προς τα κάτω και χτυπήστε το στην πλάτη».

Έφηβοι και ενήλικες

«Από την εφηβεία και έπειτα εφαρμόζεται η μανούβρα του Heimlich. Στην περίπτωση αυτή πηγαίνουμε πίσω από το παιδί και το αγκαλιάζουμε έτσι ώστε τα χέρια μας να δημιουργούν ένα “στεφάνι” κάτω από τον θώρακά του, στο σημείο που ξεκινά το στομάχι. Πιέζουμε με δύναμη το σημείο αυτό μέχρι το αντικείμενο που φράσσει την αναπνοή να βγει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις