Στους 246 ανέρχονται πλέον τα θύματα από το νέο κορονοϊό στη χώρα μας. Το πρωί της Τετάρτης 26 Αυγούστου, έχασε τη μάχη μια 90χρονη, που νοσηλευόταν στο «Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου». Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, σήμερα, κατέληξε και μία 86χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (άνοια, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο μαστού). Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ήταν μία από τους τροφίμους του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου», που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, κατέληξαν άλλοι δύο συμπολίτες μας, μία 74χρονη και ένας 69χρονος, οι οποίοι επίσης είχαν υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύονταν και εκείνοι στο ΑΧΕΠΑ.

Βασίλης Κικίλιας: Ανησυχία για τα κρούσματα

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Το μεγάλο στοίχημα, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είναι όσοι γυρνούν από τις διακοπές να προσέχουν ιδιαίτερα. Είπε πως «θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα» και σημείωσε πως ζητούμενο των επομένων ημερών, είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Ο υπουργός εξήγησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε ότι «πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη». Έσπευσε να επαναλάβει ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χωρά μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Σημείωσε, παράλληλα, πως τόσο η PFIZER όσο η BioNTech προχωρούν και βρίσκονται στην διαδικασία για τη δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί.

Υπογράμμισε πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σοβαροί τους επόμενους μήνες, μέχρι τα τέλη του 2020, οπότε και αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα «πρέπει να είμαστε σοβαροί». Σχετικά με τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.