Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου έχουν σπεύσει στην Αγία Πελαγία, προκειμένου να περιορίσουν μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, στην περιοχή και μάλιστα μαίνεται κοντά σε κατοικίες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα, τα έργα για την κατασκευή των κόμβων, ανάγκασαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να κάνουν κύκλο προκειμένου να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα αλλά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί και από την παραλία (cretalive.gr)

Κοντά σε σπίτια η φωτιά (neakriti.gr)

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά στην Κρήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς που δημοσιοποιείται καθημερινά, η Κρήτη είναι «στο κόκκινο» για σήμερα, 27 Αυγούστου. Ειδικότερα, ο χάρτης επικεντρώνεται στις περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις