Μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα μη πληροφορίες κλέίδωσε η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Η ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας έδωσε το πράσινο φως και αποφάσισε να εισηγηθεί την παράταση μιας εβδομάδας από την ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί. πάντως οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Μαγιορκίνης: Tο άνοιγμα των σχολείων αποτελεί καθολική κοινωνική προτεραιότητα

Ο έλεγχος της επιδημίας είναι συλλογική προσπάθεια, ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης  στην χθεσινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας. Η επιδημία του covid-19, εξαπλώνεται μέσα από τον κοινωνικό ιστό, και στην εξάπλωση μέσω του οικοσυστήματός μας, είμαστε όλοι υπεύθυνοι και όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτάχυνση ή στην επιβράδυνση της μετάδοσης, τόνισε. Πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις που προτείνονται και εφαρμόζονται, έχουν ως στόχο να ισορροπήσουν την επιδημία και να ελέγξουν την εξάπλωση της, διατηρώντας συγχρόνως τις κοινωνικές προτεραιότητες και οικονομικές δραστηριότητες. «Σε αυτό το πλαίσιο, το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί καθολική κοινωνική προτεραιότητα, και θα χρειαστεί η προσπάθεια και η υπομονή και επιμονή όλων». Ο κ. Μαγιορκίνης κάλεσε τους γονείς και τους νέους, να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους έως τέλος Αυγούστου, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος αποχής από κοινωνικές δραστηριότητες υψηλού κινδύνου και να μειωθεί το επιδημικό φορτίο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πέτσας: Είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα

«Με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα», δήλωσε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, είπε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων μην επιδημιολογική εικόνα. «Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση», πρόσθεσε.

«Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1/9. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις