Χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά, έκλεψαν άγνωστοι από σπίτι επιχειρηματία στην περιοχή του Πανοράματος χθες το βράδυ. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι, ενώ οι ένοικοι δεν βρίσκονταν μέσα. Αφού απέσπασαν τα χρήματα και τα χρυσαφικά, διέφυγαν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για των εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να μπουν στην πολυτελέστατη βίλα, όσο ο επιχειρηματίας έλειπε για διακοπές στη Χαλκιδική. Μέσα στο σπίτι εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο και κατάφεραν να αποσπάσουν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αφού έγινε αντιληπτή η διάρρηξη, στο σπίτι του επιχειρηματία έσπευσε κλιμάκιο της Σήμανσης για να εντοπίσει DNA και αποτυπώματα. Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο οι δράστες ενδέχεται να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για το γεγονός ότι κανείς δεν βρισκόταν στο σπίτι, αλλά και για το μεγάλο χρηματικό ποσό που περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Την ίδια ώρα, ερευνούν τις κάμερες της περιοχής καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφτασαν με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευσαν σε κοντινή απόσταση και αμέσως μετά το χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Αναλυτικά

Η διάρρηξη έγινε το βράδυ της Τετάρτης (02-09-2020), την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι της μονοκατοικίας. Οι δράστες φαίνεται πως παραβίασαν χρηματοκιβώτιο απ’ όπου απέσπασαν την λεία και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, πιθανότατα, με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή. Ο συναγερμός άρχισε να χτυπάει και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, όμως, μέχρι να φτάσουν τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας, οι δράστες είχαν καταφέρει να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με το Mega, η λεία των δραστών ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο επιχειρηματίας έκανε διακοπές με την οικογένειά του, στη Χαλκιδική. Κάτι που πιθανότατα γνώριζαν οι διαρρήκτες πριν θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ένα ύποπτο αυτοκίνητο έκανε βόλτες στη γειτονιά για ώρα και δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό να ήταν οι διαρρήκτες. Αναμένεται να ξεκινήσει η εξέταση των εικόνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.