Η φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής έχει περιοριστεί στο ανατολικό τμήμα του Αγίου Βλάση, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά μαίνεται πλέον στην περιοχή ανατολικά του Αγίου Βλάση, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ως είχαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Βαρθακογιάννη η πυρκαγιά ξεκίνησε «μια ώρα που ο κόσμος κοιμόταν και έγινε κινητοποίηση προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά. Ταυτόχρονα έγινε κινητοποίηση ώστε κάποιοι κάτοικοι των περιοχών Κιουρκάτι, Κόρφος και Ήλιος να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά δεν έφθασε ποτέ στα σπίτια και παραμένει στον ορεινό όγκο».  Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μεικτό κλιμάκιο της Ασφάλειας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στο Σοφικό για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ο καποδιστριακός Δήμος Σολυγείας περιλαμβάνει τα χωριά Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Κόρφος.  Καθώς ο ταξιδιώτης περνάει από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και την Αλμυρή ο δρόμος ξεδιπλώνεται ανηφορικά μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος και τα μάτια του επισκέπτη δεν ξέρουν τι να πρωτοθαυμάσουν. Τα ψηλά πεύκα, τους πυκνούς θάμνους, τα πουρνάρια, τα σχoίνα, τις κουμαριές.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά ελαιόδεντρα, αμπέλια και καπνοχώραφα καθώς η περιοχή έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, ενώ παράγεται ελαιόλαδο και μέλι άριστης ποιότητας. Τα χωριά της Σολυγείας έχουν σημαντική ιστορία και πολλά αξιοθέατα.

Στις ακτές του Σοφικού υπάρχουν οι πανέμορφοι όρμοι Αμονίου, το Καλογερολίμανο και το Φραγκολίμανο που είναι κατάφυτοι με πεύκα και παραλίες κατάλληλες για κολύμβηση. Στολίδι πραγματικό για το Σοφικό αποτελεί το ράντζο στην τοποθεσία Λάκα Μπεκατούν (600μ.υψ.) στο λόφο Τζάλικα σε απόσταση 700μ. από το χωριό. Λειτουργεί παιδική κατασκήνωση με θεματικό πάρκο, ενώ γίνονται και πολλές εκδηλώσεις.

Παίρνοντας το δρόμο ανατολικά του Σοφικού και μέσα από μια ονειρική διαδρομή 8 χλμ, όπου κυριαρχεί το πεύκο, καταλήγουμε στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Κόρφος. Η ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής μπορεί ν’ αποτελέσει βάση εκδρομών σε πολλές ενδιαφέρουσες γειτονικές τοποθεσίες, όπως Επίδαυρος, Ναύπλιο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθος, Λουτράκι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις