Χορηγούσαν  διπλώματα οδήγησης έναντι τεράστιων αμοιβών που κυμαίνονταν από 3.000 ως 5.000 ευρώ και τώρα κρατούνται από τις Αρχές Τρικάλων με βαριές κατηγορίες. Ο λόγος για επτά υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Τρικάλων στον οποίο οδηγήθηκαν μετά την σύλληψή τους από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και της τοπικής Ασφάλειας, τους άσκησε διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση. Όλοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή.

Η δράση τους

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κύκλωμα εντόπιζε υποψήφιους για άδειες οδήγησης φορτηγών, Ι.Χ. και μοτοσικλετών που αποτύγχαναν στις εξετάσεις από τις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών Μαγνησίας και Καρδίτσας και τους κανόνιζε νέα εξέταση στην αντίστοιχη των Τρικάλων, όπου συμμετείχαν στην κομπίνα δυο διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και άλλοι τέσσερις υπάλληλοι, οι οποίοι τους έδιναν από την προηγούμενη ημέρα τα θέματα των εξετάσεων έναντι αμοιβής.

Στο πλαίσιο συντονισμένης πολυήμερης έρευνας των ανδρών της Αστυνομίας, που εξασφάλισαν και βίντεο με τους εξεταστές, να προχωρούν σε συνθηματικές χειρονομίες προς τους μυημένους υποψήφιους, ώστε να δίνουν σωστές απαντήσεις στις εξετάσεις μέσω υπολογιστή, τα άτομα της σπείρας συνελήφθησαν. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πόσοι οδηγοί εξασφάλισαν διπλώματα με αυτή τη μέθοδο και πόσα ήταν τα έσοδα του κυκλώματος στα 13 χρόνια της δράσης του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις