Σε συναγερμό είχαν τεθεί οι αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς από τις 13:00 το μεσημέρι, άνδρας ανέβηκε στην ταράτσα πολυκατοικίας και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό. Συγκεκριμένα, ο 61χρονος άνδρας ανέβηκε στην ταράτσα 12όροφης οικοδομής στην οδό Λαγκαδά, και απειλούσε επί 5 ώρες ότι θα αυτοκτονήσει. Άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Βασικό αίτημα του 61χρονου είναι να του χορηγηθούν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας…

Ο άντρας ήταν σε συνεχείς συνομιλίες με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας ενώ κατά διαστήματα σηκωνόταν προκαλώντας έντονη ανησυχία. Στην ταράτσα βρίσκονταν μαζί του δύο διαπραγματευτές και ένας συντονιστής. Σημειώνεται ότι καθόταν επί ώρες στη γωνία της ταράτσας κάτω από τον καυτό ήλιο και κινδύνευες να ζαλιστεί ή να χάσει την ισορροπία του.

Σημειώνεται πως ο 61χρονος βρισκόταν στη γωνία της ταράτσας και καθώς η πυλωτή στη συγκεκριμένη πολυκατοικία έχει υπερυψωμένο υπόστεγο δεν ήταν δυνατή η τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος από την Πυροσβεστική.

Τελικά, λίγο μετά τις 18.00, πείστηκε από τους διαπραγματευτές της αστυνομίας και εγκατέλειψε το σημείο όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με το thestival.gr ο αλλοδαπός προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου.

Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018

Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2007 την μοναδική στην Ελλάδα τηλεφωνική Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018 η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, με αστική χρέωση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές, ενώ οι καλούντες έχουν τη δυνατότητα για άμεση συνάντηση με ειδικό μέσα σε 24 ώρες.

Στόχος της Γραμμής είναι η διαχείριση της αυτοκαταστροφικής κρίσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος αλλά και να διασφαλιστεί όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά η παροχή ψυχιατρικής και ψυχολογικής στήριξης στον καλούντα και στην οικογένειά του. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, επιδιώκεται η συνέχιση της επικοινωνίας με τους καλούντες και η παρακολούθησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του φορέα.

Απευθύνεται σε:

  • Ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν
  • Ανθρώπους που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν στο παρελθόν
  • Ανθρώπους με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά
  • Ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια ή ανησυχούν για κάποιο δικό τους άνθρωπο

Δίνεται η δυνατότητα για διαδικτυακή επικοινωνία με τους ειδικούς, μέσω του e-mail: [email protected], στο πλαίσιο μιας πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, αυτοκτονικού ιδεασμού κ.λ.π. Τα email απαντώνται εντός 48ώρων. Επειδή ο χρόνος απάντησης δύναται να τροποποιείται ανάλογα με τον φόρτο εργασίας, για επείγουσες καταστάσεις καλείτε στο 1018.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις